A szeptemberi tanévnyitó alkalmából Vlagyimir Putyin Vlagyivosztokba utazott, ahol olyan gyerekek előtt mondott beszédet, akik különböző országos tanulmányi versenyeket nyertek meg az elmúlt évben.

Egy diák kijavította Putyint, az iskolaigazgató nem volt boldog

Fotó: Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP

A tévék is közvetítették az eseményt, ahol a diákok kérdezhettek is az elnöktől – írta meg a 444.hu. Az egyik fiú kérdésére Putyin történelmi fejtegetésbe kezdett Nagy Péterről és annak háborúiról.

„I. Péter okozta a hétéves háborút? Miért harcolt a svédekkel hét évig? Vagy ott van a Poltavai csata. El tudjátok képzelni, hol van Svédország és hol van Poltava”

- mondta az orosz elnök.

Az elnök összekeverte országa háborúit, erre pedig a kérdést feltevő fiú, Nikanor Tolsztik is felhívta a figyelmét. Elmagyarázta, hogy Nagy Péter cár a nagy északi háborúban harcolt a svédek ellen, nem a hétéves háborúban és 21 évig tartott ez a konfliktus, nem hét évig, ahogy azt az elnök mondta.

Az iskola igazgatónőjének nagyon nem tetszett a diákja reakciója, szerinte hiányzott belőle a szerénység ahhoz, hogy ne javítsa ki az elnököt. Szerinte ez olyasvalami, amit csak a "korral értenek meg” az emberek.

Forrás: 444.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Lehet, hogy mindketten, az igazgatónő és a gyerek, már a Gulagon nyaralnak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
Nálunk ez nem fordulhat elő . A csontrakosgató Mengele be se engedte a tanulókat a Nemzethy Tanév nyitójára.
teuton57
@Shikari: Probalj meg MO-on NEM kamureggel niggerezni, horogkeresztet tetovaltani, vöröscsillagos zaszloval vonulni vagy kart lenditeni az utcan! Kicsit összekevered a szabadsagot/demokraciat a törvenyben büntetendö büncselekmennyel. AZ a demokracia, ahol a törvenysertest büntetik, pl. a lopast is!
teuton57
Többet nem fogja a fiu kijavitani Putyint, a szülei 30 evre mar a gulagon vannak Navalny mellett.
teuton57
@Shikari: Probaldd ki nem kamunevvel leirva, hanem fb-regisztracioval a szinesbörüek sertegeteset es maegtapasztalod, mennyibe kerül! A karlenditest az utcan probaldd ki, a pride ellen tüntetö nacikarlenditök ellen mar folyik az eljaras! Kamureggel nevtelenül is lehet mocskolodni, de a rendörseg az IP-cimed alapjan könnyen beazonosit, ki akarod probalni mennyi a büntetes erte? A vöröscsillagot egyebkent nem tilthatja altalanossagban a törveny, lasd Heineken-sör... Lukrafutott a kormany!
Sámannus
Szegény gyerek nálunk elmerülne klozetbe amilyen történelem hamisítás folyik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.