brit fegyveres erők vezérkari főnöke szerint "mindenki tévedett" a várható afganisztáni fejlemények előrejelzésében.

Nick Carer brit vezérkari főnök: "mindenki tévedett az afgán konfliktusban"

Fotó: Andrew PARSONS / 10 Downing Street / AFP

Sir Nick Carter tábornok a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette: még a tálibok sem számítottak arra, "hogy a dolgok ilyen gyorsan megváltoznak".

Nick Carter a vasárnapi BBC-műsorban hangsúlyozta: a korábban felvázolt forgatókönyvek között szerepelt az afganisztáni összeomlás és az államszervezet szétforgácsolódása, és valójában "e folyamat üteme volt az, amely meglepett bennünket".

Hozzátette: számos olyan helyzetértékelés is volt, hogy az afganisztáni kormány "nem húzza ki az év végéig", és végül ezek bizonyultak helytállónak.

A brit vezérkari főnök szerint senki nem látta előre, hogy mennyire gyenge lábakon állt az afgán kormány, és mennyire gyenge volt az afganisztáni fegyveres erők feletti kormányzati vezénylési fennhatóság.

Carter tábornok hangsúlyozta ugyanakkor, hogy jelenleg nagyon nehéz megítélni a következő időszak várható fejleményeit is. Kiemelte: az afganisztáni lakosság 60 százaléka azóta született, hogy a legutóbbi tálib uralom 2001-ben véget ért, és nekik "nagyon más elképzeléseik" vannak arról, hogy miként kell kinéznie egy modern államalakulatnak.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hát, antitalentumoknál az igen gyakori!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.