Az orosz-belorusz Zapad-2021 stratégiai hadgyakorlat komoly kockázatot hordoz Ukrajna számára, ezért folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk az eseményeket – mondta pénteken Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Szavik Suszter A szólás szabadsága című műsorában.

Háborúra készül Ukrajna, harckészültségbe helyezték a hadsereget
Illusztráció: Pixabay

A miniszter rámutatott:

Oroszország előbb vagy utóbb bekebelezi Fehéroroszországot, s ha ez ilyen vagy olyan úton megtörténik, Ukrajna újabb ezer kilométernyi veszélyforrást kap a nyakába szuverenitása és területi integritása szempontjából.

Szerhij Najev altábornagy, az Egyesített Erők parancsnoka, a műsor másik vendége egyetértett a külügyminiszterrel és hozzátette:

Ukrajna hírszerző ügynökségei figyelemmel kísérik a helyzetet. Kiemelte, hogy az orosz-fehérorosz gyakorlat miatt harckészültségbe helyezték az ukrán hadsereget.

Orosz, belarusz, indiai, kazah, kirgiz, üzbég és örmény katonák vesznek részt a Zapad-2021 gyakorlaton

– jelentette be csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután tárgyalt a belorusz államfővel, Aljakszandr Lukasenkával. Legutóbb 2017-ben tartottak Zapad-gyakorlatot, akkor sokan attól tartottak, hogy az oroszok lerohanják Ukrajnát.

A résztvevő katonák idén olyan helyzetet szimulálnak, hogy a NATO megtámadja Oroszországot és Belaruszt, és erre reagál a hadsereg.

Forrás: Index
Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
@justhpeter: sokba fáj ez a betegség az adófizetőknek...
lampa laz
Ha nem lennénk NATO tagok, csutkány is csatlakozott volna ehhez a haveri körhöz.
Gauntlet
ugye milyen hülyék: NATO támad.
egy védelmi szervezet !
mellesleg a belarusz gépeltérítés vagy épp a kelet-ukrán helyzet miatt támadhatnának, mégse tették.
ehelyett Kvázi elismerték, hogy a Krim az oroszoké!
nezelodo
@lampa laz: ma 06:49.
Csatlakozott, azzal, hogy megvétózta Ukrajna NATO előcsatlakozását, azzal a kamu dumával indokolva, hogy az Ukrán nyelvtörvény hátrányosan érinti az ott élő magyarokat. Csakhogy mindenki tudta, mi is, hogy ez a törvény az orosz betelepítettek ellen született, és minden érintett náció, még a lengyelek is megállapodtak velük, csak az Orbán kormánynak nem sikerült. Ennek a történetnek a vesztese Ukrajna és Európa, és elsődleges haszonélvezője Putyin. Vajon mi vitte rá Orbánt erre a lépésre?!
lampa laz
@nezelodo: Az utolsó mondatodhoz, Putyin, mert valami nagyon erős szál köti orbánt hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.