Ezt maga Putyin jelentette be, amikor videokapcsolat segítségével felszólalt a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) dusanbei csúcstalálkozóján – írja az MTI.

Egyre többen betegednek meg Putyin környezetében
Fotó:Alexey DRUZHININ / Sputnik / AFP

Közölte, hogy néhány napig "önizolációban" marad. A Kreml korábbi tájékoztatása szerint az elnök egészséges, és az antitestszintje magas.

Mint tudják, sajnos az utolsó pillanatban kénytelen voltam lemondani a dusanbei látogatásomat. Nagyon sajnálom, de ez azzal áll összefüggésben, hogy a legközelebbi környezetemben koronavírusos megbetegedéseket mutattak ki. Nem egy és nem két, hanem több tucat emberről van szó

- mondta.

Putyin, aki kedden Emomalii Rahmon tádzsik elnöknek jelentette be, hogy karanténba vonul, a Kreml közlése szerint március 23-án kapta meg az új koronavírus elleni első védőoltást. Az elnök április 14-én jelentette be, hogy megkapta a második oltást is.

Az csak június 30-án lett nyilvános, hogy Szputnyik V-vel vakcinálták.

Alekszandr Gincburg, a Covid-19 elleni első orosz vakcinát kidolgozó Gamaleja Intézet vezetője egy keddi nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy az elnöknek elég lesz egy hétig elszigeteltségben maradnia.

Korábbi orosz sajtóértesülések szerint mindenkinek, akit Putyin fogad, egy hétig előzetes karanténba kell vonulnia.

Forrás: MTI
Címlapkép: Alexey DRUZHININ / Sputnik / AFP

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Èrdekes,mèg Putyin is tud nèha igazat mondani. Csak mi vagyunk megáldva egy ilyen Háry Jánossal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.