A Pfizer szerint az amerikai és izraeli adatok is azt mutatják, hogy az emlékeztető oltások hatékonyan vissza tudták építeni a koronavírussal szembeni védettséget számol be a hírről a Bloomberg nyomán a Portfolio.

Elárulta a Pfizer: ezért nő a vakcinájukkal oltott fertőzöttek száma
Kép: Pixabay

Az amerikai gyógyszerügynökség által közölt információk szerint pénteken több kutató is megosztja tapasztalatait egy panelbeszélgetés keretében, az amerikai járványügy és gyógyszerhatóság emberei mellett részt vesznek a tanácskozáson izraeli, brit és a Pfizer kutatói is.

Az FDA oldalán közzétett előzetes prezentációban a Pfizer utal arra, hogy a való életből vett adatok szerint az USA-ba és Izraelben is nő azok körében a koronavírus-fertőzöttek száma, akiket korábban oltottak be a vakcinákkal.

A védelem csökkenése a Pfizer szerint azzal függ össze, hogy a vakcinák kiváltotta immunválasz az idő előrehaladásával egyre csökken, nem pedig a delta variánssal.

Az izraeli szakértők a program szerint az emlékeztető oltások és azok hatékonysága kapcsán fognak megosztani fontos információkat, a Bristol Egyetem egyik professzora pedig a való életből vett adatok alapján elemzi ki a vakcinák hatékonyságát.

A Pfizer előzetes anyaga szerint a harmadik oltás különösen hatékonyan vizsgázik olyan területeken, ahol a delta variáns dominánssá vált – legalábbis ezt mutatják az izraeli adatok:

a 60 éven felülieknek adott emlékeztető oltás 86%-ban bizonyult hatékonynak a koronavírussal való megfertőződéssel szemben, legalább egy héttel annak beadását követően.

A gyártó emellett kitért az emlékeztető oltás kapcsán végzett, utolsó fázisban járó vizsgálatokra is, amelyekbe 300 embert vontak be. Ezek azt mutatják, hogy egy harmadik dózis megemelte a vér antitestjeinek számát.

Egy hónappal a harmadik oltás beadását követően az antitestek szintje több mint háromszorosa annak a szintnek, amelyet a második dózis beadását követő egy hónappal mértek.

Mindemellett az adatok egyelőre azt mutatják, a harmadik oltás nem okozott semmilyen váratlan mellékhatást sem az oltottak körében.

Forrás: Portfolio
Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
azért nő, mert ennyit tud...oltatlan kevésbé fertőződik..
Főlökött
+ az anyukátokat nem...

Tele a tipellőm ezen csoda átvágó gárda hegyekkel.
Nem oly rég olvastam hogy 300 - 350 nap védettséget ad 2-3 oltás is, orvosi vizsgálatokkal alátámasztva.

Aki pedig már egyszer átesett ezen, 10%-ban kaphatja el ismét. Tehát ha eddig nem volt beoltva, miért is terhelje meg a szervezetét ismét egy fertőzéssel ??
Erre az agyatlanok válasza, mert az oltás életeket ment !! Meg kell és szükséges ! + korlátoznak is, ha nincs a csoda magánokiratos plasztik védettségi igazolványom, mely semmire sem jó. -> ja bocsika, arra jó, hogy törvénytelenül korlátozottakat, rábírják az akaratukra !!! És ha nem megy ??
Közpénzből fizetett dolgozók ! Akkor mi lesz ?
Tetszik tudni azokkal szórakoznak, akik fizetik Önöket ! Érdekes, nem ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok