Sem az Egészségügyi Világszervezet, sem az európai gyógyszerfelügyelet nem adja meg az orosz Szputnyik koronavírus-oltás ideiglenes forgalomba hozatali engedélyét, mert a gyártó nem tudja száz százalékosan teljesíteni az ehhez szükséges felételeket – számolt be róla a Napi.

Rossz hír a Szputnyikkal oltottaknak – felfüggesztették az engedélyezési eljárást
Kép: Pixabay

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felfüggesztette az orosz Gamaleja Intézet által kifejlesztett Szputnyik V koronavírus-oltás engedélyezési eljárását, amíg a szervezet szakértői nem tesznek legalább még egy látogatást a készítményt gyártó orosz üzemekben

- írja a Moscow Times. Jarbas Barbosa, a WHO egyik vezetője arról számolt be, hogy addig állították le a folyamatot, amíg az oroszok nem orvosolják a gyártási hibákat.

A WHO szakemberei még májusban vizsgálódtak Oroszországban, és azt találták, hogy a Szputnyik gyártása során nem tartják száz százalékig az erre vonatkozó protokollt.

A fejlesztő elmulasztotta, hogy az egyik vidéki gyártóval megállapodjon a készítmény legjobb előállítási módszereinek alkalmazásáról

- mondta Bardosa.

Az üzem vezetői a WHO kifogásainak nyilvánosságra hozatala után azt állították, hogy már orvosolták a kezdeti gondokat, de a Moscow Tmesnak nyilatkozó független szakértők szerint fennáll az oltás szennyeződésének veszélye.

Ami az európai ügynökséget (EMA) illeti, ennél a szervezetnél február óta folyik az ideiglenes engedélyezési eljárás, ám továbbra is várják a hiányzó adatokat, amelyek alapján döntést tudnának hozni.

Hogy milyen információra lenne szükségük, azt nem árulták el.

Forrás: Napi
Címlapkép: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
@Pipás: Majd, ha legalább egy kanári agyát megkapod, bolsiék maxiproli hibbantja, akkor azt is meg fogod érteni, amit olvasol! És akkor majd már a mindenhova odapiszkításodat se kell másokra hazudnod!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Hoppá! Putyin lábvize nem megy át teszteken. Ezért hány milliárdot perkaztak szarragoek?
Pálinkás Pál
na vazze..mi lesz veletek sok hülye, aki a papírért oltatta magát?..
kereső
Megigérem, hogy nem szavazok Gyurcsányra, ha a kormány -és külön szijjártó köülügyminiszter- elárulja, hogy ténylegesen! miért használták az ország lakosságát orvosi/gyógyszer kisérleti alanynak - milliókról beszélünk- a szputnyik és a sinopharm vakcináknák felhasználásával?Ki, mennyit kapott ezért guruló dollárok/eurók formájában?
134.bátor
@kereső: Èn sem,mert nem is indul:) Bár nem kell fèlnünk,mert soha nem derül ki!
ómió
Mert a Kirikiadis efftársnő csuszikapénze keretében megfogalmazott határidő ehhez csak évek múlva jár le?
Pipás
@ómió: Most ezt próbáld meg magyarul leírni. Te mocskos román cigány. Olyan vagy mint a fosós macska. Mindenhova odapiszkítasz.
ómió
@Pipás: Majd, ha legalább egy kanári agyát megkapod, bolsiék maxiproli hibbantja, akkor azt is meg fogod érteni, amit olvasol! És akkor majd már a mindenhova odapiszkításodat se kell másokra hazudnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.