Hosszas szakmai után az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) szakértői tanácsadó testülete arra jutott, hogy nem szükséges mindenkinek a harmadik vakcina, pontosabban a 16 éven felüliek esetében nem javasolják az általános lakosságnak az emlékeztető oltást.

A HVG írása alapján néhány kutató szerint az emlékeztető oltások nem befolyásolják érdemben a járvány alakulását, és bár az antitestek idővel valóban csökkenek, szerintük az emberi test fel van készítve arra, hogy ezekből többet előállítson.

Amerikai szakértők szerint nem szükséges a harmadik oltás

Fotó: ROBYN BECK / AFP

A szakértők a végső szavazáson végül úgy döntöttek, hogy a harmadik oltást a 65 év felettieknek, a krónikus betegségek miatt veszélyeztetetteknek, illetve azoknak javasolják, akik különösen ki vannak téve a fertőzésnek – ilyenek például az egészségügyi dolgozók.

Az Egyesült Államokban az FDA, illetve a járványügyi hatóság (CDC) jóváhagyásának függvényében szeptember 20-ától lehet mindenkinek elérhető a harmadik oltás – ehhez az kell, hogy a második adag vakcinát legalább nyolc hónapja kapják meg az érintettek. A mostani döntés azonban ezt felülírhatja.

Harmadik oltást több országban is elkezdtek beadni: az Egyesült Királyságban az 50 év felettiek, illetve a veszélyeztetettek kaphatják, csakúgy mint Németországban, Franciaországban és Csehországban. Izraelben ugyanakkor már 12 év felett is adnak harmadik adagot.

Magyarországon július végétől elérhető a harmadik oltás bárkinek, akinél legalább négy hónap telt el második oltás óta.

Forrás: HVG.hu 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
na vazze...vírusnácik...ti sosem egyeztettek?...ha a mostani emberiség nem lenne ennyire ostoba,már rég máglyán égnétek...annyit hazudtok, homlokegyenest ellenkezőt...
Rockxy
na ja, a szakértők majd kiszakértik, hogy inkább majd a negyedik, meg az ötödik...
division
@Pálinkás Pál: Végre megint egy neked való hír, ilyenkor jön a totális kéjérzet:-))))
Egyébként meg eddig sem azoknak javasolták a 3. oltást, aki úgymond egészséges, és már kapott kettőt.
Ellenben:
hvg.hu/tudomany/20210917_izrael_harmadik_oltas_vakcina

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.