Az Egységes Oroszország párt nagyon megy.

A szavazatok felének összesítése alapján megőrizhette alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt, az Egységes Oroszország a parlament alsóházában – derült ki a Központi Választási Bizottság által hétfő hajnalban közölt adatokból.

A szavazatok felét összesítették, ezek alapján alkotmányozó többsége van az orosz kormánypártnak

Fotó: Illusztráció/wikipedia/kremlin.ru

Az országos pártlistás szavazatok 50,02 százaléka szerint az Egységes Oroszország 46,11 százalékkal vezet. Az egyéni választókörzetekben leadott voksok 50,11 százaléka alapján a párt 85,78 százalékot, vagyis 193 mandátumot szerzett meg a 225-ből.

Ilyen módon, beleszámítva a parlamentbe be nem jutott pártokra leadott szavazatok arányos elosztása alapján a párt több mint 300 mandátumra számíthat a 450-ből, ami az Interfax hírügynökség szerint azt jelenti, hogy megőrizte alkotmányozó többségét.

A kommunisták 21,40, a liberális demokraták 8,07, az Igazságos Oroszország – Hazafiak – Az Igazságért pártiak 7,62 százalékon, az Új Emberek pedig 5,97 százalékon állnak a pártlistás szavazás alapján. A parlamenti bejutási küszöb öt százalék.

Forrás: mti.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
Ez is csak egy gané diktátor ,aki azt csinál a néppel,amit akar.
Klubtag
@Klubtag: ...nagyjából a magyar jobboldal is így működik, bár ők rosszabbak, mivel nálunk volt úgy kb. 6-8 év, mint "kegyelmi állapot", de az kevés volt a szabadság igénye, a demokrácia meggyökereződésére...
A "tőzegláp bűzös, erjedő mocska" a felszínre bugyogott 1998-ban és azóta mérgezi a magyar társadalom fogékony lelkét, már persze, akinek van lelke és ami ebből következik...lelkiismerete.
Putyin, mint képzett KGB-s jól mérte fel, hogy melyik az a gané, akivel ill. követőivel, elvbarátaival, csatlóssá teheti - ISMÉT - hazánkat. És láss csodát, olyannyira nem szégyenlik magukat, hogy még ezen a főrumon is gratulálgatnak, meg örömködnek az orosz választások eredményén, amit csalások, fenyegetések, a politikai ellenfelek kiiktatásának eszközeivel értek el. 'Összenő, ami összetartozik."
Nem sokra tartom a jelenlegi lengyel vezetést, de azért ők legalább nem dobják oda koncként a hazájukat a Putyin uralta oroszoknak.
Gauntlet
87? az igen. egyáltalán miért indul el a többi párt? legitimálják ezt a cirkuszt?
Klubtag
@Emmersson71: ...erről írtam, és még annyit, ezek a finnyás fidesz-polgári-keresztény jobboldali senkiháziak finnyáskodnak, hogy esetleg Gyurcsány visszatér a hatalomba, ha nem is személyesen, de politikai befolyása révén...biztos, hogy a hazánkra nézve ez a legnagyobb veszély és nem Orbán???
namihami
Ha nem lenne meg, akkor az orosz ellenzék tagjairól már csak múltidőben lehetne beszélni. Még ez a felállás is közel határeset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.