Míg nálunk egyelőre minden úgy megy tovább, mintha nem is lett volna járvány az elmúlt években, a szomszédos Romániában már 100 fölött van az egy nap alatt elhunytak száma. 

A kéthetes mozgóátlag több mint duplájára, száz fölé ugrott kedden az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma, és az utóbbi 24 órában újonnan diagnosztizált fertőzéseké is immár több mint kétszerese az utóbbi két hét átlagának – írja a Ripost.hu.

Hasonló ütemben, ugrásszerűen emelkednek a fertőzési számok is: a GCS keddi jelentésében szereplő 6789 új fertőzés 120 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. 

A szomszédos országban két hét alatt megduplázódott a CoVidban elhunytak száma

Fotó: 123RF.com

A romániai kórházakban kedden már több mint 8000 koronavírusos beteget kezeltek, 50 százalékkal többet, mint egy héttel korábban. Hasonló arányban emelkedett egy hét alatt a súlyos esetek száma: kedden már 990 koronavírusos beteg életért küzdöttek az orvosok a Covid-kórházak intenzív osztályain, amelyekben a telítettség meghaladta a 90 százalékot. A szaktárca hétfői összesítése szerint az országban 1087 intenzív terápiás hely állt a koronavírusos fertőzöttek rendelkezésére, ezek között 116 olyanok számára, akiket krónikus betegségekkel is kezelnek.

A hatóságok versenyt futnak a járvánnyal: kórházi részlegek átminősítésével és a szakszemélyzet áthelyezésével próbálják emelni a koronavírusos betegek számára elkülönített helyek számát az intenzív terápián. A múlt héten elfogadott mozgósítási terv értelmében 1500-ra emelnék a helyek számát, de Florin Citu miniszterelnök kedden már arról beszélt, hogy meg kell próbálni emelni a célkitűzést, mert ebben az ütemben hamarosan kétezer helyre lesz szükség.

Forrás: Ripost.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Szerintem nálunk is. Csak itt most dzsembori lesz.
Rockxy
politikusbűnözők el tudnak ma még bármit intézni.
csaunak is mindig igaza volt.
Emmersson71
Az Orbán-Semjén virológus páros legújabb kutatásának eredménye: Covid-19 ellen a leghatásosabb egy vadászati kiállítás.
KisTehen
szerintem az lehet a gond, hogy a románoknak nincsenek hivatásos oltásellenes pártjaik (DK)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok