Vasárnap önkormányzati választásokat tartottak Grazban és nagy meglepetésre az Osztrák Kommunista Párt (KPÖ) helyi szervezete az első helyen végzett (28,9 százalékkal) megelőzve a 25,7 százalékos Osztrák Néppártot (ÖVP) és az is elképzelhető, hogy a párt jelöltje, Elke Kahr lesz a polgármester – derült ki a Die Presse cikkéből, amelyet a 24.hu idéz.

Elsőre nem hitték el: kommunisták vehetik át a hatalmat az osztrák nagyvárosban

Fotó: youtube

Kahr elsőre el sem hitte, hogy nyertek, hibára gyanakodott. A Die Presse szerint azt még nem tudni, ő lesz-e a polgármester, korábban utalt rá, hogy nem tart kizártnak egy koalíciót a szociáldemokratákkal és a zöldekkel.

Siegfried Nagl (ÖVP), aki 2003 óta volt Graz polgármestere elismerte a vereséget, és – még a hivatalos végeredmény bejelentése előtt – azonnali hatállyal lemondott hivataláról.

Az ÖVP egyébként 12 százalékot esett vissza a korábbi eredményéhez képest, a Zöldek 17,3, a jobboldali-populista Osztrák Szabadságpárt 10,9, a szociáldemokraták 9,6, míg a liberális NEOS 5,3 százalékot ért el.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Yooutube

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Az a baj veletek, hogy abszolút fejlődésképtelenek vagytok, és mindig, mindent nulláról kell kezdeni veletek.
Egyrészt nincs gazdám, mert senkinek a hazugságait, propagandáját nem terjesztem, nem zabálom.
Másrészt a KISZ titkár gazdád volt 10 évig a Liberális Internacionálé alelnöke. A fidesz-kdnp tele van ex-komcsikkal, besúgókkal...
Ráadásul a mai napig jár pl a legfőbb kommunista államba -Kínába- kommunista emlékműveket koszorúzni.
Miről beszélsz, te szánalmas boci?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: 17:20 rukkolj ki valami okossal tibim,mert ez a kis boci elveszi a kenyered...,-és akkor oda lesz a meggyözödésed is
surdilloFUJT
@Shikari: Naa lecuppantál a barnamedve farkáról,te genetikai hulladék,fidesscsicska???
Rockxy
leninelvtárs lesz a vezérük.
élt él, élni fog.
Aki Én
@Bástya Béla Elvtárs: Igazad lehet. Gondolom azért kötötte el a komcsi orbánék által felhergelt csőcselék a tankot 2006-ban.
Vagy ezért áll mindjárt kettő is Mészárorbán birtokán.
Bástya Béla Elvtárs
@Aki Én: 1953-ban még vasúton ment haza a szerelvény Ausztriából a Szovjetunióba! Ti magyarok sóvárogva néztétek a szerelvényt! Kellemes emlék ez most nektek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.