Tojással dobták meg hétfőn Emmanuel Macront a közép-franciaországi Lyonban, a vendéglátóipar egyik nemzetközi rendezvényén. A tojás a vállán érte a francia államfőt, de nem tört össze.

Tojással dobták meg Emmanuel Macront, de alaposan besült az akció – videó

A tojásdobálót a helyszínen előállították.

"Ha akar valamit mondani, jöjjön ide!" – mondta a köztársasági elnök. "Mindjárt oda is megyek hozzá"

- tette hozzá.

Hét hónappal az elnökválasztás előtt Emmanuel Macron tetszési mutatója csökkenőben van, jelenleg a franciák 38 százaléka elégedett a tevékenységével és 59 százalékuk elégedetlen. Az elnök ugyanakkor még mindig népszerűbb, mint az elődei voltak a kormányzásuk ugyanezen időszakában: Francois Hollande tetszési mutatója 22, Nicolas Sarkozyé pedig 36 százalékos volt.

Az incidens a legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és vendéglátóipari szakkiállításon, a SIRHA hétfői megnyitóján történt Lyonban. Emmanuel Macront a kiállítók többsége szívesen fogadta, és megköszönték a koronavírus-járvány alatt nyújtott nagyvonalú állami támogatásokat.

A rendezvényen a francia elnök bejelentette, hogy az éttermekben bankkártyával fizetett borravaló a jövő évtől adómentességet élvez.

Június 8-án Emmanuel Macront arcul ütötte egy férfi egy dél-franciaországi látogatásán, amit a teljes politikai elit elítélt. A támadót négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, a férfi szeptember 21-én szabadult.

Emmanuel Macront egyébként még elnökjelöltként 2017 márciusban is megdobták tojással a párizsi mezőgazdasági szakvásáron, amit a jelölt akkor a "folklór részének" minősített.

Forrás: MTI

Fotó: Twitter/Bloomberg

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
na, Macronnak sikerült utolérnie Gyurcsányunkat :)

youtu.be/_JaWjiZ6jEw?t=73
Pegero
Macronnak kemény tojással próbáltak egy vinnyogós kokit lepattintani, Demszkynek meg csak lágytojás jutott 2007. március 15-én a Petőfi-szobornál.
cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/0703/20070315demszkyfo13.jpg
ómió
Micron efftárs még mindig nem hozatott "tojástörvényt", mint anno nálunk Demszky effársa?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.