Három lengyel régió is megszavazta, hogy hatályon kívül helyezik az „LMBTQ-ideológiától” mentesnek nyilvánított határozatokat, miután az Európai Bizottság a finanszírozás megvonásával fenyegetőzött – írta meg a 444.hu a BBC cikke alapján.

Három lengyel régió is eltörölte a melegellenes határozatokat az Európai Bizottság miatt

Fotó: Wojtek Radwanski / AFP

Két éve még úgy gondolták, hogy a melegek jogaiért folytatott kampányok valójában támadások a „hagyományos”, katolikus értékek ellen. 2019-ben az ország közel száz régiója döntött úgy, hogy hasonló, melegellenes határozatokat hoznak, miközben az EU jelezte, hogy a határozatok diszkriminatívak és szembemennek az uniós értékekkel.

Az Európai Bizottság jelezte, hogy amennyiben érvényben maradnak a határozatok, a helyi önkormányzatoktól akár 126 millió eurónyi támogatást is megvonhatnak. Ennek hatására visszavonták a határozatokat.

Lengyelországban nem ismerik el jogilag az azonos neműek kapcsolatát, az országban megtiltották azt is, hogy azonos nemű párok örökbe fogadhassanak.

Forrás: 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@KisTehen: Drága sztrovacsek, fogalma sincs miről ír. Az EP az LGBTQ közösségekről egyhangólag szavazott, köztük a pisiorkik is.Akkor miről beszélünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.