Szerbiában a delta névre keresztelt koronavírus-változat miatt megfertőződöttek harmada olyan volt, aki kapott már oltást, ám ezen belül durván felül voltak reprezentálva azok, kiket kínai oltást kaptak – számol be róla a Napi.

Aggasztó hírek Szerbiából – kezdhetnek félni a Sinopharmmal oltottak
Kép: Pixabay

A szerbiai vizsgálatok szerint a delta koronavírus-változat okozta fertőzésben az oltottak is megbetegszenek, azonban, ahogyan az oltottak és oltatlanok között óriási a különbség a kórházba, és az intenzív osztályra kerülők számát illetően.

A legújabb vizsgálatban 145 ezer esetet figyeltek meg, ez a szám messze meghaladja a reprezentativitás mércéjét, így az eredmények mérvadónak tekinthetők Szerbia egészére vonatkozóan. A kutatás során megállapították, hogy a vizsgált időszakban az újonnan fertőzöttek 33,2 százaléka volt oltott, míg 66,8 százalékuk nem vett fel védőoltást.

A kutatás arra is kitért, hogy az egyes oltások hogyan reagáltak a vírus új verziójára. A Pfizer bizonyul továbbra is a legnagyobb védelmet nyújtó védőoltásnak.

Legtöbben a kínai Sinopharm védőoltást kapók közül betegedtek meg, de fontos, hogy ezt az oltást vették fel legtöbben Szerbiában.

Számszerűsítve, a Pfizert felvevők 6,8 százaléka, az AstraZenecát kapók 8,3 százaléka, a Szputnyik V-vel oltottak 13,6 százaléka, illetve a Sinopharm oltását kapók 71,4 százaléka fertőződött meg a delta törzzsel.

Míg az oltatlan betegek 75,2 százaléka került kórházi kezelésre, addig az az oltottaknál ez az arány 24,8 százalék volt. Még szembetűnőbb az arány az intenzív osztályra, és a lélegeztetőgépre kerülők esetében:

ez esetben két oltott személyre 33 oltatlan jut.

Az oltott és kórházba került páciensek között az AstraZenecát felvevők aránya a legalacsonyabb.

Forrás: Napi
Címlapkép: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
'a Pfizert felvevők 6,8 százaléka, az AstraZenecát kapók 8,3 százaléka, a Szputnyik V-vel oltottak 13,6 százaléka, illetve a Sinopharm oltását kapók 71,4 százaléka fertőződött meg a delta törzzsel.'

Az ígó fővirológusunk jól bevásárolt a kínaival, hatalmas milliárdokat kaszálva rajta, viszont megl ehetősen rosszul véd az indiai covid ellen. Mondjuk a többi ellen is, pedig lehetett tudni, hogy 60 felett nem jól teljesít, nem is ajánlották a kínaiak.

De nekünk természetesen a 60 felettieket kellett oltanunk vele, tisztán gaz emberségből mert az ígó szereti a pénzt. Mindennél jobban szereti a pénct. Imádja a pénct.

'Ha mégegyszer halomrajutok teljesen tönkreteszem ezt az országot'

Itt minden fidesztapsikoló hülye?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Peller Anikó: A Modernát kihagyták, pedig az a leghatékonyabb a Pfizer mellett (mondjuk ugyanazon az elven is működnek).
Peller Anikó
@division: talán nem oltottak vele olyan intenzíven.
division
@Peller Anikó: Az lehet, Magyarországra sem olyan sok jött belőle.
Dr. Proktor
@Szevasztok: Nem oltásellenesség, hanem pont ellenkezőleg: a hatásos oltás mellettiség! A drága szar nem vált be, de ez előre tudható volt...
Dr. Proktor
Ismerve a kínaiakat, pár év múlva, miután lekoppintották a technológiákat, lesz megfelelő oltásuk...
Málna
@Peller Anikó: Itt most épp te vagy hülye. Gondolom, fel sem tűnt, hogy a cikkben is hülyeséget írtak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.