Azt vizsgálják, hogy a Sargentini-jelentés nyomán elindult hetes cikkely-eljárás óta mi változott az országban.

Interjút adott a Népszavának az Európai Parlament Magyarországra látogató tényfeltáró küldöttségének vezetője, a francia zöldpárti EP-képviselő Gwendoline Delbos-Corfield. 

Az EP tényfeltáró delegációjának vezetője szerint nem pécézték ki Magyarországot

Fotó: Facebook/Gwendoline Delbos-Corfield

A képviselő kijelentette, nem pécézték ki Magyarországot az EP-ben, ám itt az ideje, hogy az ország konkrét ajánlásokat kapjon a jogállam tiszteletben tartására. 

A cikk szerint a héttagú küldöttség – melynek a hírek szerint Donáth Anna, a Momentum egyik EP-képviselője is tagja lesz – a hét második felében két napra érkezik, és ezalatt a két nap alatt ötvennél is több találkozót, megbeszélsét fognak lebonyolítani ellenzéki és kormánypárti képviselőkkel, újságírókkal, kutatókkal, civil szervezetettel, volt és jelenlegi bírákkal, kulturális élet szereplőivel. A látogatást egyébként tavaly márciusra tervezték, ám anno közbeszólt a koronavírus-járvány. 

Akkor a Fidesz még az Európai Néppárt tagja volt az EP-ben, és ők összeállítottak egy hosszú listát arról, hogy kikkel is kellene találkoznia a delegációnak, ám a csoport vezetője szerint ha tartották volna magukat ehhez a listához, akkor nem maradt volna idejük az ellenoldallal (értsd: nem kormánypárti) való találkozásra, ezért igyekeztek kiegyensúlyozottan válogatni.

Az interjúban felmerült, hogy a delegáció szeretett volna találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, ám ő ezt elutasította. Ennek kapcsán Gwendoline Delbos-Corfield elmondta, várták a megerősítést a találkozóra, de az nem jött, ám nem is hitegették őket azzal, hogy összejöhet ez az egész. 

Corfield hangsúlyozta, hivatalos a látogatásuk, és nemrégiben Szlovákiában és Bulgáriában jártak, vagyis tényleg nem pécézték ki maguknak Magyarországot, delegációvezetőként ő igyekszik semleges maradni. 

A látogatásunk célja, hogy beszámolót készítsünk, amiből aztán parlamenti állásfoglalás készülhet, talán még karácsony előtt. Ez nem olyan jelentés lesz, mint amilyet Judith Sargentini készített a hetes cikkelyes folyamat elindításáról. Inkább az azóta bekövetkezett változásokat vennénk sorra, amit az Európai Bizottság, illetve a tagállamok képviselőiből álló döntéshozó fórum, az EU Tanács is felhasználhatna a munkájában. 

- mondta el a Népszavának Corfield, aki arra is kitért egy másik kérdés kapcsán, hogy hamarosan már konkrét ajánlásokat fogalmazhatnak meg Magyarországnak az uniós tagállamok, és van arra kilátás, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás a következő szakaszba léphet.

A képviselőnő azzal is egyetértett, hogy az Európai Bizottság bekeményített az uniós pénzek elköltésének elszámoltatásával (Magyarország járvány utáni helyreállítási tervét többek közt ezért sem fogadták el az unióban), ám hozzátette, szerinte még mindig bátortalan az intézmény, évek óta több jogállami és demokratikus normaszegést is szankcionálhattak volna, mint ahánynál végül szót emeltek.

Forrás: nepszava.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Bolsiék zakkantja! Nálad fennakadt a tű? Ne ülj mindig a tükör előtt!
Aki Én
@ómió: Hogy te milyen buta balfasz vagy. Üljél sokat tükör előtt.
ómió
@Aki Én: Még mindig nem ültél el a tükör elől, hogy buta balfaszt látsz, bolsiék fajkreténje!? Még béna is vagy?
Aki Én
@ómió: Hogy te milyen ócska elmebeteg féreg vagy!
ómió
@Aki Én: Még mindig nem ültél el a tükör elől, efftársék fajkreténje, hogy még mindig ócska elmebeteg férget látsz!? Szólj az ápolóidnak, gurítsák már el onnét bolsi tetvességedet!
Németh István
Ez a tényfeltáró bizottság nagyon szuper vizsgálatot tartott! Sikerült, nagy nehezen, igen kemény munkával megállapítania azt amit a magyar hazaáruló ganajok folyamatosan köpködnek - persze őket is rendre szemen köpve, a hazugságaikkal! Na most ettől a köpedéktől aztán a valósságot nem látták. Igaz voltak akiket nem tudtak szemen köpni, azok tiszták is maradtak a többieken meg csurgott a lé!
De nem is ez a lényeg a moslék merkel és sajnos a meghülyített német nép nem veszi észre, hogy a migránsokat nem tudják integrálni, asszimilálni, ERRE merő dacból >> felszámolják a nemzetségüket és átállnak integrálódni és asszimilálódni a migránsok vonalába >> meghazudtolják önmagukat, a kereszténységet, a szólás, és vélemény szabadságot, kifejezetten magukra húzva a merkeli balliberális diktatúrát! ÁMEN!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.