Válaszcsapásra is kész. 

Ukrajna teljes értékű baráti viszonyra törekszik Magyarországgal, de készen áll a diplomáciai válaszcsapásra, amennyiben Magyarország nem tiszteli az ukrán érdekeket – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter – írja a 444.hu

A külügyi tárca vezetője elmondta: Ukrajna a Magyarországgal fenntartott barátság és együttműködés híve, de a kétoldalú kapcsolatokban számolni kell mindkét ország nemzeti érdekeivel. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint Dmitro Kuleba csütörtöki sajtótájékoztatóján az ukrán-magyar kapcsolatokról szólva – bibliai hasonlattal élve – úgy fogalmazott, hogy „nem szabad összetéveszteni a bűnöst az igazzal. A gáz – bűnös, a nemzeti kisebbségek védelme, az ukrán közösség jogainak biztosítása Magyarországon, a magyaré Ukrajnában – igaz ügy. Ezért meghatározatlan időre elnapoltuk a kétoldalú gazdasági bizottság ülését”.

Ukrajna bekeményít, ha úgy kívánja a helyzet

Fotó: Facebook

Ukrajna az új magyar-orosz gázszerződést vette zokon, és közölték, a külügyminisztérium kezdeményezi az Ukrán-Magyar Kormányközi Gazdasági Vegyes Bizottság soron következő ülésének elnapolását, és az Európai Bizottsághoz fordul. Erre Szijjártó Péter azzal reagált, hogy bekérette az ukrán nagykövetet.

Kuleba a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az ukrán diplomaták készek előrelépni az oktatás, a kisebbségek jogvédelmének terén, ezekben a kérdésekben – szavai szerint – komoly eredményeket értek el.

A NATO-Ukrajna miniszteri szintű bizottsági ülések Magyarország általi blokkolásáról szólva Kuleba kijelentette: „Orbán semmi újat nem mondott. Magyarország következetesen hangoztatta, hogy a NATO kérdésének megoldására az ukrajnai magyar kisebbség kérdésének komplex megoldásával együtt” kerülhet sor.

Kuleba hangsúlyozta, hogy az ukrán külügyminisztérium a barátság és együttműködés híve, de amennyiben „valaki olyat tesz, ami nem felel meg az ukrán érdekeknek, közvetlenül sérti azokat, és csapást mér ránk – mi mindig csapással válaszolunk, természetesen diplomáciai értelemben”. 

Forrás: 444.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
@Shikari: Idióta olvass utána mi is történt valójában, de csak ugatsz minden agy nélkül, csak hogy irhass valami baromságot //// igaz nem te lennél ha valamihez értenél is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
134.bátor
Van mèg ország a világon ,akivel nem vesztünk össze?
gina
MInden arról szól hogy , egy elmebeteg és bandája háborút viv mindenkivel,,,becstelen gerinctelen férgek és az országot lehetetlenné teszik a világ számára, mikor lesz ennek a beteges sötét muzsikusnak és bandájának kapzsi uralkodásának vége???
gina
@Shikari: Idióta olvass utána mi is történt valójában, de csak ugatsz minden agy nélkül, csak hogy irhass valami baromságot //// igaz nem te lennél ha valamihez értenél is...
Csizmás Kond
A szokás szerinti butaságukat hirdetik egyre nagyobb hangon. Minden ország először is és tízedikszer is előbb a saját gazdasági érdekeit nézi és csak akkor a másét ha abból neki is van haszna. Miből gondolták, hogy az orosztól vásárolt gázból nekik is járna ?
gina
@Csizmás Kond: Te bunkó 5 elemis proli mit is érthetsz te ehhez,? ebböl látszik a sarki kocsma inteligencia, gondolkozz ugyan nincs mivel te büdös bunkó, nem alaptalanul vitázik az ukrán te majom, ha volt velük szerződése, de ez neked magas fidesz szekta bugris
tudode
Addig húzogatja a magyar mindenreható egy oroszlán bajszát egy fogítkozó, kb. 9,6 milliós megszállotja, a 43 579 721 lélekszámú ukrajnát, míg ha nem lenne Európai Unió, amely megalakulása óta a béke őre, azt a hírt adta közre az újság 2019 körül, hogy
.
---- "Az ukrán sereg 2 óra alatt a Balatonnál lenne" – Magyarország megtámadásról beszélt egy ukrán képviselő
2019. MÁRCIUS 20.
propeller.hu/nagyvilag/3407574-ukran-sereg-ora-alatt-balatonnal-lenne-magyarorszag-megtamadasrol
-------------------------
,
Miközben a kedves vezető külügyér kikéri Strastbourgban magának
.
---- Megrohamozták az ukrán újságírók Szijjártó Pétert
index.hu/kulfold/2021/09/29/ukrajna-szijjarto-peter-kulugyminiszter-ujsagirok-gazszallitasi-szerzodes-strasbourg-dmitro-kuleba/
.
"""""Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert megrohamozták az ukrán újságírók. A miniszter a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben a gázszállítási szerződés miatt kialakult konfliktusról kérdezték Strasbourgban."""
--------------------------------
.
Azt el kell ismerni, hogy karaktergyilkolásban, és melléktermék kavarásban remekelnek őfélesége csicsKÁI, úgy, hogy évtizedek után sincs halvány fogalmuk az állam igazgatásában, amelyet az is bizonyít, hogy
.
--- Egyetemre küldi Orbán a minisztériumi vezetőket és nagyköveteket
eduline.hu/felsooktatas/kozszolgalati_egyetem_allamtudomanyi_kepzes_CCS5VR
.
"""".Kezdhetik az újratervezést a karrierdiplomaták: nemcsak a minisztériumi vezetőket, a nagyköveteket is beiskolázza a kormány. A most induló ötéves államtudományi mesterképzést kell elvégezniük - írja a HVG."""
-----------------------------
.
Olyan mindenreható vezényletével, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvizsgálaton
.
---- Orbán az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen
168.hu/itthon/orban-az-egyetlen-miniszterelnok-aki-nem-esett-at-nemzetbiztonsagi-ellenorzesen-3722
--------------------------
,???
Gazella
@KisTehen: csakis a narancs hithu csatlosok szartak ossze magukat.
Ukranoknak sokkal erossebb hadserege van mint a magyarnak. Roman taplo nyalonc
Eladott Ország
@Shikari: "A hétfőn aláírt megállapodás részletei titkosak, annyit lehet róluk megtudni, hogy Magyarország tizenöt évre köteleződött el, ennek során évi 4,5 milliárd köbmétert kell átvennünk a Gazpromtól, a tőzsdei árnál ismeretlen mértékben magasabb áron."
www.szabadeuropa.hu/a/gazszerzodes-hosszu-tav-orosz-gazprom/31480598.html
ómió
Márpedig Magyarország földgázellátottsága biztosítása, hát, az magyar érdek, efftársak! Az ukrán kéz a gázcsapon meg ukrán, de mi abból nem kérünk!
vacsi
"A gáz – bűnös"
Hogy lehet a gáz bűnös? Idióta!
vacsi
@ómió: És mivel nem kérünk belőlük, nem tőlük vásárolunk. Jogos, nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.