Közel félmillió liter olaj került a vízbe.

Nehéz nyersolaj árasztotta el Kalifornia tengerpartjátFotó: DAVID MCNEW / AFP

Hatalmas mennyiségű olaj szennyezte be egy tenger alatti csővezeték szivárgása miatt dél-kalifornia partvidékét. A CNN szerint 126 ezer gallon (közel 477 ezer liter) nehéz nyersolaj miatt le kellett zárni a Los Angelestől délre fekvő Huntington Beach népszerű partját, de a szennyezés bejutott a védett tengerparti Talbert-mocsárba is. A város szerint a szennyezés bő 10 kilométeren keresztül észlelhető Huntington Beach mólójától kezdve egészen Newport Beachig – írja a hvg.hu.

A szivárgás várhatóan jelentős természeti kárt okoz

– közölte a helyi rendőrségi szóvivő. Már most több helyi számolt be olajjal beszennyezett és amiatt elhullott állatokról. A parti őrség szerint az olajszőnyeg 33 négyzetkilométernyi területet borított be.

A szivárgás feltehetően szombaton, a kora hajnali órákban kezdődött. Először szombat délelőtt kilenc óra tájban jelentették az olaj megjelenését a felszínen, de még vasárnap reggelre sem sikerült teljesen megszüntetni a szivárgást. Mostanáig több mint 4600 liternyit sikerült begyűjteniük. A szivárgás okait még vizsgálják.

Forrás: hvg.hu
Fotó: DAVID MCNEW / AFP

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.