Hírünk az adóval trükközők világában egészen kiváló. 

Csábítónak tűnő ajánlat érkezett be 2012-ben az Alpha Consulting nevű Seychelles-szigeteki offshore szolgáltató céghez egy magyar ügyvédi irodától.

Magyarország offshore szempontból a Seychelles-szigetekkel van egy térképen

Fotó: 123RF.com

„Úgy látom, hogy számos országban ellenszenvvel viseltetnek a klasszikus offshore területek bejegyzett cégekkel szemben és számos esetben gyanúsan kezelik őket, ami adóvizsgálatok formájában jelentkezik” – írta a Kovács V. Gábor Ügyvédi Iroda, hozzátéve, hogy van egy megoldás a problémára.

Az ügyvédi iroda javaslatának lényege az volt, hogy Magyarországon alapított cégek beiktatásával sikerülhet eloszlatni az offshore cégek körüli gyanút. Ha mondjuk egy Seychelles-szigeteki cég alapít egy magyarországi kft.-t, és azon keresztül végzi a tevékenységét, akkor azzal – ahogy az ügyvédi iroda fogalmazott az egyik brosúrájában – „az offshore struktúrák adózásilag hatékony onshore arcot kapnak” – írja a Telex.hu.

Most a Pandora-iratok nevű nemzetközi tényfeltáró projekt keretében nyilvánosságra került dokumentumokból kiderül, hogy a magyar adózási viszonyoknak híre ment az offshore üzletek világában is.

Bővebben az offshore adózás részleteiről a Telex.hu cikkében olvashat! 

Forrás: Telex.hu 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Na ugye, a világ élvonalába tartozik hazánk!
ómió
Akkor, nemcsak a Böszme képes évekig adószám nélküli céget működtetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.