Noha a szlovén kormány keddre és szerdára, az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó idejére Ljubljana egyes területein, Bledben és Brdo pri Kranjuban korlátozta a szabad mozgást, néhány ezren ismét tüntettek Ljubljana főterén, a Köztársaság téren – jelentette a szlovén közszolgálati televízió (RTV) kedden. Szlovéniában negyedik hete tüntetnek a kormány és az által hozott járványügyi intézkedések ellen.

A korlátozások ellenére megint tüntetettek Szlovéniában a járványügyi intézkedések ellen

Fotó: Jure Makovec / AFP

A rendőrség a tömeg feloszlatására könnygázt és vízágyúkat vetett be. A tüntetők kövekkel és égő fáklyákkal dobálták meg a rendőröket és az újságírókat. Az N1 kereskedelmi hírcsatorna ljubljanai irodájába könnygázt dobtak be, és betörték a bejárati ajtó ablakát.

A kormány hétfőn aktiválta a rendőrségről szóló törvény 9. cikkelyét, amely kimondja: a közrend súlyos megsértése vagy annak valószínűsége esetén a belügyminiszter javaslatára a kabinet elrendelheti, hogy a hatóságok bizonyos területeken, nyilvános helyeken korlátozzák vagy teljesen betiltsák a szabad mozgást.

Az intézkedés legfeljebb hét napig lehet érvényben.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ébredeznek az emberek...lassan elbuktok covid nácik...
division
@Pálinkás Pál: Látszik a románoknál is mennyire "elbuknak", 28% - os az átoltottságuk, ide hozzák őket hozzánk a kórházakba. Náluk is sok olyan fasz van mint te sajnos, akik nem oltatják be magukat (ja igen, ha neked lehet nácizni...). Tennék kötelezővé végre, vagy ha nem, még a lakásból is csak védettségivel lehessen kimozdulni, és a rendőr keményen büntethesse akinél nincs. Zárt helyeken meg maszk, bár az már egyre több helyen kötelező.
Pálinkás Pál
@division: téged fel kéne akasztani...ennyi...
division
@Pálinkás Pál: Neked meg meg sem kellett volna születni, de hátha elvisz a covid.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.