A HVG számolt be arról, hogy Dánia is felfüggesztette a Moderna koronavírus elleni vakcinájának alkalmazását 18 év alattiak számára, miután olyan lehetséges ritka mellékhatásokról kaptak jelzéseket, mint a szívizomgyulladás – közölte szerdán a dán egészségügyi hivatal a Reuters-szel.

Mellékhatások az oltás után – felfüggesztették a Moderna-oltást Dániában és Svédországban
Kép: Pixabay

Szerdán Svédország is közölte, hogy hasonló aggodalmak miatt szünetelteti a Moderna vakcinájának alkalmazását. A legfőbb különbség a két ország intézkedése között, hogy a svéd hatóságok a 30 évesnél fiatalabbak esetében függesztették fel a Moderna–oltásokat.

Magyarországon a 12-17 éves korosztály a Pfizer és a Moderna oltóanyagát kaphatja meg. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) július végén hagyta jóvá a 12 és 17 év közötti fiatalok számára a Moderna Spikevax nevű vakcináját.

Forrás: HVG
Címlapkép: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
rongáljátok csak a kölkök szívét covid nácik..
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Nagyon ritka mellékhatás. Pali azok szívbetegek voltak, úgyis meghaltak volna. Vagy nem ezt szoktad szajkózni szagértő úracs: úgyis meghaltak volna?

Nem bírsz leállni igaz? Folyton bizonyítanod kell mennyire gyökér vagy.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: te igen hülye...egy egészséges fiatal, az oltás után kap szívizom gyulladást...az nem ugyanaz mint amikor a félhullának besegít a covid..
magyar1
@Peller Anikó: Szívbeteg gyereknek miért adják be az oltást?
Peller Anikó
@magyar1: Részben mert még nem derült ki róla, hogy szívbeteg. A focista gyerek ha összeesik a pályán és belehal, azt miért engedik focizni?

@Pali: kettős a mércéd. Nem volt egészséges a fiatal. Amint az idősek sem egészen tökéletesek. De senki sem tökéletes, lazán kezeled az egészséges fogalmat.

A szívre gyakorolt hatás fiataloknál ritka, valószínűleg időseknél is. Ritka, érted?

A covid idősekre gyakorolt hatása gyakori, de a fiatalokra is egyre gyakoribb a mutációk miatt, márha egyáltalán tudod mi az. Ez meg gyakori.
division
@Pálinkás Pál: Ne covid nácizz már te nyomorult sötét barom!!! Felháborító már amit művelsz, mehetnél a Gődénnyel egy cellába (már ha nem felfüggesztetett kapott volna).
division
@Pálinkás Pál: Úgysem fogja megérteni, hihetetlen milyen sötétséget kapott az élettől az agyába. Covid nácizik a barma.
Pálinkás Pál
@division: kussolj patkány...reméltem hogy nem látom a pofádat többet...
division
@Pálinkás Pál: Nem fogod látni, eddig sem láttad, lassan azt gondolom az a szerencséd...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.