A Demokratikus Koalícióé lesz a legnagyobb baloldali frakció.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erosen ketlem, hogy DK-s szavazo, aki mindenkeppen baloldali erzelmu - hogy fog beallni egy veresszaju jobboldali moge? Aki meg egy partot se tudott megalapitani, mert ott, ahol ismerik , ott sem tudott osszeszedni annyi hivet maganak?
Es miert ne lenne a DK a legnagyobb baloldali part? A Jobbik is volt ilyen pozicioban - nekik nem jott ossze szemelyi problemak es vona arulasa miatt.
Felkeszul: lmp, ketfarku kutyapart,...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Erosen ketlem, hogy DK-s szavazo, aki mindenkeppen baloldali erzelmu - hogy fog beallni egy veresszaju jobboldali moge? Aki meg egy partot se tudott megalapitani, mert ott, ahol ismerik , ott sem tudott osszeszedni annyi hivet maganak?
Es miert ne lenne a DK a legnagyobb baloldali part? A Jobbik is volt ilyen pozicioban - nekik nem jott ossze szemelyi problemak es vona arulasa miatt.
Felkeszul: lmp, ketfarku kutyapart,...
fűre lépni szabad
@karma1: Sztem ez más szituáció, mint orbánnál, mert itt keményen fognak működni a fékek és ellensúlyok, és minden fontos döntés kompromisszum útján fog megszületni.
fűre lépni szabad
Mindenesetre dögunalmas és a saját óvodás szintjükhöz képest is agyzsibbasztó a mostani lejártókampányuk. Tisztán látszik, hogy fingjuk sincs mi lenne a jó stratégia ebben a helyzetben.
karma1
@fűre lépni szabad: Jaj, legalabb Te lass mar vilagosan! MIlyen fekekrol es ellensulyokrol beszelsz? Azok az alapkatyvaszbol alapvetoen ki lettek zarva, es nem hinnem, hogy mzp azon dolgozna, hogy azokat visszaepitse! Lof@sz lesz, itt, mama, de nem ner lebontas!
Te mindig jol szoktad latni a dolgokat, nem hinnem, hogy most egyszerre elvesztetted volna az itelokepessegedet!
surdilloFUJT
@KisTehen: beállsz mögé,ugyis olyan nagy marha vagy ,felsem fog tünni!!!
fűre lépni szabad
@karma1: Ez egy teljesen új szituáció. Olyan, amilyen még nem volt.
Miután átértékeltem magamban pár dolgot (és aludtam is rá egyet), úgy döntöttem, hogy háttérbe szorítom az értelmet picit, miközben előtérbe helyezem a bizalmat, a bizakodást.

Ezt a cikket, interjút olvasva pedig úgy vélem nem döntöttem rosszul:

Tölgyessy Péter: Márki-Zay kezében olyan fegyverek vannak, amelyek Orbánra is veszélyesek

telex.hu/belfold/2021/10/17/tolgyessy-peter-partizan-interju-elovalasztas-marki-zay-peter

Persze lehet nagy bukta is ebből, de nem vagyok benne biztos, hogy, ha marad a régi típusú ellenzéki attitűd (karácsony vagy Dobrev vezetésével), az jobb eredményt hozna. Sőt!...
Az "ellenzék leváltása" duma, elég rosszul hangzik és akár sértő is lehet, de valljuk be, már régen érett ez. Semmiképpen nem mehetett volna tovább úgy ahogy eddig.
Most bizony az ellenzéki politikusoknak is meg kell rázniuk magukat és új szemléletmóddal kell nézni a jövőbe és cselekedni a jövőért.

(Ja, az értelem visszaszorítását ne úgy képzeld el, ahogy a fideszes szektásoknál van.
Persze fontos a tudás, az ismeret, a gyakorlati bölcsesség némi IQ-val megtámogatva, de valamikor nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hitre, a reményre, a szeretetre - mert valamikor ezek viszik előre az embert a céljai megvalósításában.
A hit és a hiszékenység között óriási a különbség - a hit definíciója Károli revideált fordításában:
"A hit pedig a remélt dolgok felőli bizonyosság és a nem látott dolgokról való meggyőződés")

Hát így
Pálinkás Pál
nálam megszünt az ellenzék...és fényesen bibizonyosodott hogy polgártársaink zöme gyengeelméjű...
kereső
@fűre lépni szabad: "Hát igy"- az szdsz-es /majd fideSS-es megmondó ember gyurcsányozott egy jót. Úgy, hogy hurrá és hajrá. Én mondhatom, engem már leváltott MZP- aki már akkor orbán ellenes volt, amikor MZP még a fideSS és orbán legelkötelezettebb hive és szavazója volt, talpig kokárdában. Nem haragszol ugye, ha nem hiszek neki elsőre?
fűre lépni szabad
Orbánnak semmi esélye a 2022-es választásokon!

"A nemzeti karakter nem változott sem a kommunista diktatúra, sem az orbáni "nemzeti-kereszténynek" hazudott diktatúra hatására sem: a magyar választók európai, minden szélsőségtől mentes, jogbiztonságon alapuló, polgári államot akarnak!" - a választók akaratából, az MZP vezette ellenzéki összefogásnak valóban összefogva, azt kéne megértetni a bizonytalanokkal, a csalódottokkal, a dühösekkel, és néhány kiábrándult, de megszokásból még fideszessel, hogy erre csak akkor van esély, hogy Orbán és bandája eltakarodnak (és persze el lesznek számoltatva).

magyar-gyaur.blog.hu/2021/10/17/orbannak_semmi_eselye_a_2022-es_valasztasokon
fűre lépni szabad
@kereső: Én sem hittem neki elsőre (sztem elég nyilvánvalóan hangot adta ennek), sőt, másodikra és sokadikra sem fogok hinni neki.
Majd akkor fogok hinni neki, ha jönnek az eredmények és látszani fog, hogy az eredményesség nem veszi el az eszét és nem fordítja ki magából.
kereső
@sgl: Ezt most Te a leváltott ellenzékinek irod? Szeresselek is, mert az köt össze?Te már jobban, és többet gyurcsányozol, mint a fideSS. Ami meg Klárát illeti- szerintem nem MZP győzött, hanem Magyarország vesztett ismét. Tudod, én nem tudok egyik-óráról a másikra észt, szivet és elvet váltani. Megvárom, hogy mi MZP ajánlata számomra, a leváltott ellenzéki számára. Azután majd döntök. Mert volt egy ajánlat a 6 párt részéről, amit én elfogadtam-, sőt érveltem mellette- az már nem él. Várok egy újabbra- aztán ha tetszik elfogadom, ha nem , meg nem. Ha az új ellenzékváltó ellenzéknek fontosabb ( Bölcskei Balázsék tanulmánya szerint a fideszre szavazók 7 %-tól várható, hogy" csalódottak" lesznek), mint mi néhány százezren- aklkor legyen igy. Azt meg tudomásul kéne venni, hogy Magyarországon 5,5 millió ember az aki szavaz- a többi nek nagy része tudatosan nem foglakozik sem a szavazással, sem semmi mással.Hagyják őt békén.
És a fideSS mocsok csak azért tud Dobrevre ömleni, mert pl. Te is azt teszed.
kereső
Az origó nagyon téved. Meg mindenki más is- aki a momentumot, az lmp-t, a pm-et az mszp-t a baloldalllal azonositja. A három kicsi sohasem volt baloldali. Az mszp- azt nem tudni micsoda, most meg főleg nem.Tehát nem a baloldal választott magának miniszterelnök jelöltet jobbról, hanem a kőkemény jobboldaliak+ az aki még talpon akar maradni- és óhajtja a kényelmes bársonyszéket, hiszen ott jól el lehet lenni.
A mai magyar baloldal egyedüliként Dobrev Klárára szavazott- nem is akármilyen eredménnyel, a sokaság ellen.
fűre lépni szabad
@kereső: tegnap, 08:14

Két észrevételem lenne @sgl-nek írtakhoz: "én nem tudok egyik-óráról a másikra észt, szívet és elvet váltani" - ezt senki nem tette meg, @SGL sem és én sem.
Az ellenzék eddigi produkciója esélyt sem adott eddig a kormányváltásra - vagyis az ellenzéki politikusok eddigi teljesítményét kritizálni teljesen jogos.
Az ellenzék eddigi kommunikációja, szánalmas volt - vagyis jogos a kritika.
Azért, mert @SGL üti-vágja őket, az nem azt jelenti, hogy megtagadta volna magát. Sőt, pont az ellenkezőjét!
A Fidesznél van a sok elvtelen hőbörgő, akik nem kritizálhatják a kedves vezetőt és az eszement intézkedéseit következmények nélkül.
Az építő kritika hasznos, még ha kicsit nyersen is van megfogalmazva.

" És a fideSS mocsok csak azért tud Dobrevre ömleni, mert pl. Te is azt teszed."

Senkinek nem Dobrevvel volt baja (személy szerint neki drukkoltam - és Karácsonnyal volt tele a hócipőm), hanem Gyurcsánnyal. Mert az a - mostanra már ő is alkoholista f@sz, akinek a Fidesz "köszönhette" a kétharmadot, amivel elkezdte lebontani a jogállamot, a demokráciát -, most sem bírt kussolni és a háttérben maradni, csak játszotta az eszét, hogy ő (és nem Dobrev!) milyen népszerű.
Amikor néha bekapcsoltam a tévét, több Gyurcsány kampányt láttam, mint Dobrev kapányt - ???
kereső
@fűre lépni szabad: AZ ORVOSI LEXIKONBÓL - PSZICHIÁTRIA
A Gyurcsány-szindróma a persecutoros paranoia ritka, de súlyos formája. A beteg minden baj okának egy Gurcsány (a továbbiakban Gy) nevű embert tekint, aki a valóságban létezik ugyan, de akit a paciens tudata torzzá formál. Ez a Gy. folyton üldözi őt: ott rejtőzik minden sarokban (corner effektus), minden bútor mögött (ez az ún. rekamié-hatás), álmában (Fletosomnia), és olyan esetet is ismer az irodalom, hogy a sertéspörköltből néz a betegre (gulyásgyurcsányizmus, vagy pörkölt-syndroma). A symptomák könnyen felismerhetők: a beteg szinte minden mondatában Gy-t emleget. Ha például íztelen az étel, Gy. kiette belőle a sót, ha megbotlik, Gy vetett gáncsot, ha zsebre tett kézzel fog kezet, akkor ezt azért teszi, mert attól fél, hogy Gy. le akarja lopni a tökét. A beteg súlyos esetben azért vesz fel két számmal nagyobb, trottyos nadrágot, nehogy Gy. felismerje (ezt az irodalom lottyadt gatya-symptómának, Symptome pantalon flétri) nevezi. A beteg meg van győződve arról, hogy a lottyadt nadrág felismerhetetlenné teszi Gy. számára.
A beteg ugyanakkor megköveteli, hogy környezete is hasonló módon viselkedjen, ezért különösen veszélyes a társadalomra. A Gy-szindróma , jelenlegi tudásunk szerint gyógyíthatatlan, és terjedését is csak a beteg tartós elszigetelése akadályozza meg.
kereső
@sgl: A " magyar beteg"= trottyos nadrág= orbán, ha nem esett volna le. Tőle ered minden- meg 2006-ból, amikor Gyurcsány először földig alázta a Tv vitában, azután meg még képes volt arra is, hogy legyőzze .
kereső
@sgl: És abból egyszer miniszterelnökként- 2002-ben, a D209 ellen.Az után hirdette meg magyar-és haza ellenes politikáját " a haza nem lehet ellenzékben" Ekkor sajátitotta ki maguknak a kokárdát- minden fideSS hivő hónapokig talpig kokárdában járkált.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.