A populista exminiszter szerint az egész kormány egyetértésével tagadta meg az Open Arms kikötését 160, a tengerből kimentett emberrel a fedélzeten.

Orbán migránsfaló olasz hőse és harcostársa akár 15 év börtönt is kaphat hivatali visszaélés miatt

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A szicíliai Palermóban megkezdődött Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter kihallgatása, akivel szemben az Open Arms nevű menekülthajó ügyében emeltek vádat – írja a Népszava.

A jobboldali Liga vezetője 2019 augusztusában, még tárcavezetőként megakadályozta, hogy lehorgonyozhasson a spanyol segélyszervezet hajója valamelyik olasz kikötőben és emberhez méltó körülmények közé kerüljenek azok a menekültek, akik már hosszú idő óta hánykolódtak a Földközi-tengeren. Az ügyészség hivatali visszaéléssel vádolja a 48 éves Salvinit. Amennyiben bűnösnek találják, 15 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Salvini a kihallgatás során azzal védekezett, hogy a döntést nem egyedül hozta meg, az egész kormány állt mögötte.

Tettét azzal is indokolta, hogy ezzel Olaszországot védte.

Mint ismeretes, Orbán Viktor korábban, 2018. nyarán kijelentette: Matteo Salvini olasz belügyminiszter az első mediterrán politikus, aki meg akarja állítani a migránsokat, és ebben Magyarország támogatja.

A hvg.hu szerint hozzátette: 

"ő az én hősöm, sorstársam is, (...) és van néhány tapasztalatom, amit meg tudok vele osztani".

Forrás: nepszava.hu/hvg.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
@Pálinkás Pál: @jesz: Sajnos a Salvini legalább úgy utban van az Eu.nak mint Orbán! Ezen nem kell csodálkozni, a moslék kommunista emlőkön nevelkedett merkel mellett a leyer kidörzsölődött, hogy hogyan is kel valakiket koncepciós hazugságokkal látszatra tönkretenni! Profik ebben és meglehetősen nagy az éhenkórász korrupción élő tróger banda létszáma!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Az olasz efftársaknál ilyen "súlyos bűn", ha valaki megvédi a határaikat?
Yoda69
Az lesz szép amikor a mi géniuszunk áll majd a vádlottak padján.
kereső
@magyar1: Ne beszélj már zöldségeket!
vacsi
@magyar1: Alapvetően egyetértek, csak annyi különbséggel, hogy nem a mi nyakunkba varrják ezt a semmirekellő migránshadat, hanem a gyerekeink, unokáink nyakába!
Németh István
Azt azért még el kell mondanom hogy nézőpont kérdése a Salvini Úr helyzetének megítélése! ugyan is, hazafi, ha a közszolgálati tevékenysége ideje korán nem engedett a migráns áradatnak! Persze et is többféle módon lehet értékelni >> a tengeren bajba-jutottakra és a tengerre, nem megfelelő eszközzel szándékosan szálltakra! Ezzel szándékos, gyakorlatilag az életük kockáztatása árán vállalt felelősség ténye áll be! Ezért Salvinit nem terheli felelősség! A hajó elirányítása technikai kérdés! Tehát HAZAFI! Ha más lesz az eu vezetés és rájön, hogy tönkre vágták Európát akkor megfordul a helyzet! Különben az eu vezetés nagyon szemét állat kiszolgáltatja az eu, nemzeteket egyszerűen az eu félteke tönkretétele a cél!
Azért ez is egy érdekes tétel > A zsidók egyértelmű bosszújáról van szó a hitler végett a moslék még veszélyesebb zsidó merkel útján? VAGY a szabadkőműves csordával kívánnak birodalmat alkotni, abbéli reményben hogy az arab világot ezzel helyre tudják tenni?? mindenesetre ez hülye egy elképzelés! Mindenesetre a zsidókat a migrantyúk ugyan úgy irtják mint a keresztényeket! Jobb lenne ha ez a német marha nép észhez térne!
Németh István
A kurva édes anyját annak aki beletörölt a szövegembe!@durbincs: Kedves sógor uram! Sajnos a rákosi-gerő > kádár fajta koncepciós perekre eljárásokra; ártatlanok, vagy éppen hazafiak gyilkolászására utazó államvezetés szisztémája köszön vissza a mai eu. vezetés részéről! Ez a velejéig rohadt moslék kommunista eljárási mód nem véletlenül irányul most éppen a Salvini ellen! De reméljük a német és a francia nemzet alapja a polgárok, előbb utóbb észhez térnek! NAGYON SAJNOS a saját nemzeti múltunkra - a minket akik megéltük - ma is sújtó rémtörténetekre kevesen akarnak emlékezni! Pl. ha a dopemanhoz hasonlót tettek volna a rákosi fejével akkor bizony a dopemant a Dunába vezető csatornába darálták volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.