Komoly bírálatot kapott a magyar és a lengyel állami vezetés. 

Alexander De Croo, a belga miniszterelnök, nevük említése nélkül, de egyértelműen nekik címezve üzent Mateusz Morawiecki lengyel és Orbán Viktor magyar kormányfőnek – írja a 24.hu. Alexander De Crooa posztgraduális európai tanulmányokat kínáló College of Europe megnyitóján élesen bírálta azokat, akik aláássák az uniót összetartó demokratikus értékeket, szadságjogokat, azt hiszik, hogy választási győzelmük után bármit megtehetnek.

Komoly bírálatot kapott Orbán, sokan az EU-n kívül látnák: "Európai Unió egy értékszövetség, nem pénzautomata"

Fotó: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Mint mondta, eljött a cselekvés ideje, nem várható el az EU testületeitől, hogy maguk védjék az uniós jogot, immár politikai megoldás szükséges, az Európai Bizottság és a Tanács részéről is. Emlékeztetett rá, Kína és Oroszország vezetői az autokráciát választották, de egyesek Európában is „illiberális demokráciát” akarnak, mintha ilyesmi létezne egyáltalán.

A liberális demokrácia nem a legegyszerűbb válasz a kihívásainkra, de ez a helyes válasz. Azon egyszerű oknál fogva, hogy azt jelenti, mindannyian együtt döntünk arról, hogy merre tartunk.

A belga kormányfő, meg nem nevezve, de félreérthetetlenül a magyar és a lengyel vezetést bírálva hangsúlyozta, a liberális demokrácia nem erős vezetőt jelent, hanem erős vezetést, amibe beletartozik a diverzitás, befogadás. A liberális demokrácia éppúgy szól a kisebbségek védelméről, a sokszínűség védelméről, mint a többség hatalmáról – tette hozzá.

De Croo óvott az új zsarnokságtól, amely támadja a sajtót, befeketíti a muszlimokat, bevándorlókat, alapvető jogokat tagad meg a nőktől és az LMBTQ-közösség tagjaitól. Emlékeztetett rá, a személyes szabadság és a méltóság védelme mellett a liberális demokrácia fő ismérve a hatalmi ágak szétválasztása.

Azok az európai kormányok, amelyek nem hajlandók tiszteletben tartani a liberális demokrácia alapszabályait, mindenfajta bizalmat aláásnak”, a tagállamok és az európai emberek közti bizalmat is. Az Európai Unió egy értékszövetség, nem pénzautomata – közölte.

Nem lehet a pénzt zsebre tenni, de az értékeket visszautasítani.

Bár egyesek ezt javasolják, szerinte nem megoldás, hogy ezeket az tagállamokat kitessékeli a többség az EU-ból, amelyet ezekben az országokban magas az EU-t támogatók aránya a népességen belül.

Forrás: 24.hu

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Málna: aztán milyen akaratukat kényszerítik rátok,ténsasszony? azt,hogy ne lopjatok és hazudozzatok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@Málna: anyádat mocskolod liba és kértelek felejt el takarodnál a szülőfaludba de kapálni az büdös ugye?
Németh István
Az Eu. nem érték szövetség, hanem 4 nemzet - pillanatnyilag, ám ez bomló tendenciájú - hatalmi vágyainak megteremtésén álmodozó érdek szövetség! Ami nem sikerült Napóleonnak, és a Hitlernek, azt most a junkersz, merkel, makron leyer moslék szövetség akarja végrehajtani!
Hát ennyire hülyék az emberek, a népek, országok, hogy nem veszik észre azt ami abszolút nyilvánvaló!!!??? Most nem fegyverekkel, hanem a tömegek moslék félrevezetésével, álságos gazdasági összedolgozás ürügyén kívánják az uralmukat, a hatalmukat biztosítani! Az iprai túltermelés szemeteit a kisebb országokra rázúdítani, miként a migránsokból az értelmesebbeket kiemelve a többi moslékot a kisebb országokra rásózni! Tényleg nincs esze az embereknek???
Németh István
Ja azt hozzá teszem >> az Orbán Viktor személyét mint a nemzetek polihisztor géniuszát, azért utálják az Eu. aljas vezetői; mert átlátja és ki is mondja a nemzetek, nemzetiségek elleni eljárásaik tényét! Csírájában kívánják elfolytani a nemzetek érdekében való nyilatkozatait, ezért aljas módon gyurcsány, dobrev ujházi, jakab, cseh k. szabó t. hadházy, zay tetű félékkel próbálják a belső nemzeti egyensúlyunkat megzavarni!
Ezt a bandát nem otthagyni kell, hanem megreformálni a valóságos eu. össznemzeti közösség érdekében! Orbán Viktor ebben is óriási szerepet kap és lesz is biztosítva részére egy valóban közös érdekű demokratikus szövetség létrehozása! A jelenlegi vezetést meg felelősségre kell vonni az Eu. nemzeteknek okozott károkért! >> csaucseszkú módin!
kissé felnőttem
@durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: fejletlen halakkal mire megy az ország? LÁTHATÓ -588 AZ iq -d
csak úgy....
@Németh István: " Orbán Viktor személyét mint a nemzetek polihisztor géniuszát,..." gyuszi,te normális? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.