Bruck Edith magyar származású írónő kedden nyílt levélben utasította vissza, hogy holokauszt-túlélőként békedíjat vegyen át az olaszországi Anzióban, mivel a város soha nem vonta vissza Benito Mussolini díszpolgári címét.

Bruck Edith visszautasított egy békedíjat egy olasz városban, ahol Mussolini is díszpolgár volt

Fotó: Kibic magazin

Bruck Edith hangsúlyozta, hogy az olasz fasizmust megteremtő Mussolininak a mai napig "sok követője van egész Európában, amelynek rövid az emlékezete".

A kilencvenéves írónő úgy vélte, "aktív nosztalgia" övezi a legszégyenteljesebb és kitörölhetetlen történelmi korszakot.

A Rómától hatvan kilométerre található Anzio miden évben békedíjjal tünteti ki az arra érdemesnek tartott olasz és külföldi személyiségeket. Az idén Bruck Editet választották, aki elutasította az elismerést, mivel Benito Mussolini a mai napig a város díszpolgárának számít.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Sebaj, majd a Viktor és a Fidesz (megosztva) átveszi.
kakambuki
Ez legyen az illető magánügye, de! Én úgy tudom hogy a német náci rezsim üldözte a zsidókat annak idején. Mussolini rezsimje meg fasiszta volt nem náci és a zsidók viszonylagos nyugalomban voltak országában, egészen a német megszállásig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.