Bizonyos területekre oltatlanok nem léphetnek majd be. Például étterembe, fodrászatba, vagy moziba sem. Így változnak az osztrák Covid-szabályok november 8-ától.

"Ez diktatúra! Sárga csillag nem kell?" – Kitiltják az oltatlanokat bizonyos helyekről Ausztriában, kiakadtak a magyarok
Kép: Pixabay

Ausztria jelentős Covid-korlátozásokat vezet be országszerte a hétvége után:

nem engednek oltatlan embereket éttermekbe, fodrászatba és rendezvényekre.

Az alábbi koronavírus járvány elleni szabályok lesznek érvényesek:

A 2G igazolására több területen is szükség lesz (2G szabály: geimpft und genesen, azaz csak teljes oltási sorral oltottak és koronavírus fertőzésenátesettek):

gasztronómia

szállodák, mozik, színházak

szoros testkontaktussal járó szolgáltatásaok, például fodrászat, szépségszalonok, 25 fő feletti rendzvények.

Ez azt jelenti, hogy oltatlanok nem léphetnek be ezekre a területekre. A 2G szabály bevezetésére négyhetes átmeneti időszak áll majd rendelkezésre, amely során elegendő lesz egy negatív PCR-teszt és a Covid-19 vakcina első adagjának igazolása.

Azokon a munkahelyeken, ahol nemrégiben vezették be a 3G szabályt (geimpft, genesen, getestet), a PCR-tesztek továbbra is érvényesek lesznek a belépésre.

Az osztrák zöld igazolvány (green pass) is változik, és ennek értelmében csak azok számítanak teljesen oltottnak, akiknél a második oltás után legfeljebb 9 hónap telt el. Utána harmadik oltás szükséges.

Ennek célja a harmadik adag bevételének ösztönzése, amely a második adag után hat hónappal mindenki számára elérhető.

A Facebook kommentek alapján teljesen kiborultak ezen a szabályozáson a kint élő magyarok. Ausztriában több tízezer magyar él és dolgozik, persze ezek a kemény szabályok rájuk is vonatkoznak. Mutatunk párat:

"Ez diktatúra! Sárga csillag nem kell?" – Kitiltják az oltatlanokat bizonyos helyekről Ausztriában, kiakadtak a magyarok

"Ez diktatúra! Sárga csillag nem kell?" – Kitiltják az oltatlanokat bizonyos helyekről Ausztriában, kiakadtak a magyarok

Forrás: Egészségkalauz
Címlapkép: Pixabay

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Ne lázongjatok tuskók, oltassátok be magatokat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Gazella: Azt mondtad eltűnsz végre az oldalról, legalábbis Gazella néven tisztelt? Pali barátom. Immáron le sem tagadhatnád, hogy egy és ugyanaz személy van e két név mögött, ahogy most írtál, az a Pali stílusa. Ezentúl minden hozzászólásodnál fogom ezt jelezni a többi kommentelőnek, te szélhámos.
division
@Nessy: Láttad Gazella milyen kulturált módon írt Sámannusnak? Őt nem döngölte a földbe mint minket szokott, szépen elmagyarázta a teóriáit. Hogy miért? Olvasd el amit neki írtam az imént, és megérted.
ómió
Krónikus képzelethiány? Az fel se merült, hogy az oltatlanok magukat tiltják ki?
rokker33
@division: július végén kaptam a másodikat ! Onnan számítva 6 hónap!
division
@rokker33: 4 hónap is elég, én nem várnék januárig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.