Mateusz Morawiecki úgy véli, hogy Lukasenka nem tesz mást, mint hogy végrehajtja a Vlagyimir Putyin orosz elnök által adott feladatokat.

A lengyel miniszterelnök szerint Putyin mozgatja a migránsokat Lukasenkán keresztülFotó: Leonid Shcheglov / BELTA / AFP

Morawiecki szerint Aljakszandr Lukasenka az egész migrációs válság során Putyin utasításait követi – írja a 444.hu az Euronews alapján. A lengyel miniszterelnök elmondta: az elmúlt harminc év során ez az első olyan helyzet, amikor

ilyen brutális módon támadják és tesztelik Lengyelország biztonságát és határainak integritását.

A kormányfő szerint ami a lengyel határon zajlik, az nem más, mint Oroszország birodalmi politikája. Figyelmeztetése szerint „egy megrendezett előadás zajlik”, aminek célja az ország területi egységének megsértése és káosz előidézése az Európai Unió egészében.

A 2015-ös migrációs válsághoz képest viszont most új körülmények között kell szembenézni a helyzettel, közben ugyanis sikerült az EU- és a NATO-partnereket meggyőzni arról, hogy az országhatár védelme egyben a külső uniós határ, a NATO keleti szárnyának védelmét is jelenti

– mondta.

Arról is beszélt, hogy a lengyel-fehérorosz határon időközben elkészült szögesdrótkerítést, ami megakadályozta a migránstömeg áttörését hétfőn. Hozzátette:

Minszk élőpajzsként használja ezeket az embereket.

Forrás: 444.hu, Euronews
Fotó: Leonid Shcheglov / BELTA / AFP

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem ver éket a lengyel-magyar barátság gránittömbjébe, hogy Putyint merészeli vádolni a lengyel tesó? Vigyáz koma, összevonja a szemöldökét Orbán, ha kritizálod az orosz birodalmi érdekeket, amelyeket a mi vezérünk is támogat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Nem ver éket a lengyel-magyar barátság gránittömbjébe, hogy Putyint merészeli vádolni a lengyel tesó? Vigyáz koma, összevonja a szemöldökét Orbán, ha kritizálod az orosz birodalmi érdekeket, amelyeket a mi vezérünk is támogat.
lampa laz
Na, most melyik idióták védi be a csutkány, a lengyel testvért vagy a haver lukas-enkát?
simmering73
Nem elég a mi FényestekinTetűnknek a brüsszeli csata, még a két tejtestvérünk is acsarkodik egymásra. Megáll a kipcsakész.
Csizmás Kond
A migráció szerintem az oroszokat is ugyanúgy érinti mint bárkit a világon, és ők is igyekeznek megszabadulni tőlük...én annyiba pártolom az ők tettüket, hogy ők inkább kifelé irányítják a migrációt nem hazahordják hajókkal ezressével.
human
Vicces mód a történet minden szereplője Orbán haverja. Nyilatkott már a bátor Orbán a lengyel-fehérorosz-orosz konfliktusról?
ómió
Tűzparancs és rögtön eltakarodnak!
jesz
@simmering73: a második olvastra röhögtem fel...akkor jöttem rá, hogy nem elütés..
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 8:58
Tudod azzal, hogy az oroszok közvetve, a lengyelek felé irányítják a migránsokat, nem pedig az érkezési irányukba küldik vissza, az EU -val akar, magyarán szólva ki..aszni.
Nem túl korrekt, mondhatni aljas húzás.
Sziszifusz
@KisTehen: 10:55
Igeeeen ? Úgy gondolod ?
Ha igen, akkor mire ez a cirkusz a lengyel határnál ?
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...és hogy a németek máltára, olaszországba, görögországba szállítják a lelenceiket az mennyivel méltányosabb ? Amúgy nem biztos hogy az orosz tolja fehéroroszország felé csak feltételezik amiből sokan már tényt faragtak.
Ludas Matyi
@Csizmás Kond: "és hogy a németek máltára, olaszországba, görögországba szállítják a lelenceiket?"
Pont forditva.
Egy darabig ott raktarozzak öket, majd az ejszaka folyaman berepitik öket titokban a Frankfurti repterrre!
Csizmás Kond
@Ludas Matyi: ...remélem majd azzal köszönik meg nekik hogy leigázzák...és meg is érdemlenék.
Ludas Matyi
@Csizmás Kond: Igen Cirmi, de akkor mar kesö lesz, mert a nemet is olyan birka egy nep lett, mint ...XY!
Ez mind benne van a tervben, hogy ki kell irtani a nemet fajt, ugye mert a Churchill elvtrasnak nem sikerült a II. vilaghaboruban amikor kiadta a parancsot a bombazo repülöezrednek, hogy addig bombazzak Dresdat, mig nem hogy az összes civil hanem a meg elö spermaja a nemetnek is ki legyen irtva. Most tart a terv es keverik az Ariet nezserrel es kecske vazo illegalis bevandorlokkal. Sok hülye "Ignac" tapsol, hogy mennek a nomadok, de 10 ev mulva amikor a Koran az iskolakban kötelezö lesz es csak Mosche -k fognak a templomok helyen allni, akkor fognak sirni az utodok, hogy mit tett velük a szüleik es a nagyszüleik. Franciaorszag mar elveszett ezt tudjak az EU politikusai is, es röhögnek a sok birka nepen ,hogy nem chekkelnek semmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.