Korábban, a járvány első és második hullámában a magyar kormányfő arról magyarázott, hogy Ausztria a labor Magyarország számára.

További szigorításokat akar Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter a koronavírus-járvány megfékezésére, egyebek mellett még a beoltottak számára is éjszakai kijárási tilalmat vezettetne be - idézi a Telex az MTI hírét.

Ausztriában a beoltottakra vonatkozóan is lehet éjszakai kijárási tilalom

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

„Oltottak számára is lesz éjszakai kijárási tilalom. Ez része az intézkedéscsomagnak, amely most az asztalon van”

– jelentette ki vasárnap este a miniszter az ORF közszolgálati adó ZiB 2 nevű műsorában. Emellett a szakemberek által pénteken előterjesztett intézkedéscsomag azt is javasolja, hogy a nyilvános zárt terekben az FFP2-es kategóriájú szájmaszkok viselését írják elő, illetve a beoltottak számára is a PCR-tesztek elvégzését.

A szakemberek által pénteken előterjesztett intézkedéscsomag ezen felül javasolja az FFP2-es kategóriájú szájmaszkok viselését a zárt nyilvános terekben, illetve a PCR-tesztek elvégzését a beoltottak számára is. Ezeket a javaslatokat a kormány szerdáig meg fogja vitatni a tartományok vezetőivel, és az egészségügyi dolgozókra vonatkozó oltási kötelezettség törvényi alapjait is előkészítik. Mückstein ugyanakkor nem támogatta a tanárokra vonatkozó oltási kötelezettséget.

A miniszter ismételten védelmébe vette „az intenzív osztályokon kialakult drámai helyzetre” hivatkozva éjféltől életbe lépő intézkedéseket, amelyek keretein belül szigorú kijárási korlátozások vonatkoznak Ausztriában azokra, akik eddig még nem oltatták be magukat.

Ausztriában az utóbbi hetekben szinte minden nap újabb csúcsokat döntött az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

Szombaton 13 ezer új esetet diagnosztizáltak, noha az osztrák lakosság nagyjából 65 százaléka van beoltva a koronavírus ellen.

Eredetileg a kormány akkor készült zárlatot bevezetni, ha az intenzív osztályokon ápolt koronavírus-fertőzöttek száma meghaladja a 600-at. Ez a szám jelenleg 433, de a vírus olyan gyors ütemben terjed, hogy a hatóságok nem akartak tovább várni.

Forrás: telex.hu, mti.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division:tételezzük fel hogy mondjuk pénzt kapok érte../ pedig nem../...te meg tök ingyen vagy hülye, melyik a jobb?...
division
@Pálinkás Pál: Jó felvetés. Annyiban sántít csak, hogy amennyiben pénzt kapsz érte, akkor nem vagy hülye feltétlenül, csak jól jön az a némi plusz, viszont veszélyt jelentesz más emberekre (akik ellenben nem feltétlen hülyék, max. laikusok), ezért a hülye helyett jobban illene a hozzád hasonlókra a bűnöző szó.
Pálinkás Pál
@division: te nyomi...kínodban vergődsz már...nem baj...szerintem jövő tavaszra ti birkák túl lesztek már a 8. hatástalan emlékeztető oltáson..mellesleg én nem bíztatok senkit semmire, se ellene..a tényeket közlöm..
division
@Pálinkás Pál: A saját tényeidet, ami ellentmond minden szakmaiságnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.