Azt követően, hogy Anonymus tegnap reggel a Városháza-gate-tel összefüggésben egy olyan fotót tett közzé, amelyen Bajnai Gordon és Gansperger Gyula látható, a volt baloldali miniszterelnök lázas magyarázkodásba kezdett a Facebookon. Bajnai Gordon terjedelmes bejegyzésében bagatellizálni próbálta Gansperger Gyulához fűződő kapcsolatát, amelyről azt állította, hogy 2005 óta csupán szórványos volt. (Eddig az időpontig közösen vezették a Wallis Rt.-t) Azt azonban elismerte, hogy a Városháza ingatlanának fejlesztési elképzeléseivel összefüggésben, ez év nyarán, Gansperger invitálására részt vett egy olyan egyeztetésen, amelyen egy vagyonos befektetői csoporttal tárgyaltak. Az exkormányfő magyarán bekapcsolódott azokba a tárgyalásokba, amelyek a több tíz milliárd forintos Városháza tervezett eladásáról szóltak. Bajnai emlékezete szerint ezen a beszélgetésen kijelentette, egy ilyen szimbolikus jelentőségű épületet érintő beruházás a jelenlegi irracionális politikai környezetben...

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A városháza eladása nem néhány csoport döntési körébe tartozik, ( ezt Bajnaiék is tudták) mert az a törzsvagyon része. "Az önkormányzat törzsvagyona mindaz, ami a kötelező feladatainak ellátását közvetlenül szolgálja (ez lehet forgalomképtelen vagyon, például az utak vagy egy park, illetve lehet korlátozottan forgalomképes vagyon, például a közművek, a helyi intézmények, az épületek stb.)." Tehát nyilvánvaló, képviselői testület döntése szükséges hozzá, sőt a városháza patinás épülete műemléki védelem alatt áll, és egy turisták által frekventált világörökségi védőövezetben fekszik, ráadásul egy kiemelten védett régészeti lelőhely, a régi városfal húzódik keresztül a telken. Azaz, a műemlékvédelmi hatóság engedélye is szükséges az eladásához vagy a felújításához. Nyilvánvaló a városházával kapcsolatos bármilyen döntés komplex feladat, hogy megéri e felújítani, eladni , vagy célszerűbb gazdasági szempontból egy korszerű modern hivatalt építeni. Az épület nem városházként épült, először hadikórházként funkcionált, és később kaszárnya is volt benne. A városháza jelenleg lerobbant állapotban van és egy korszerűtlen energiafaló épület. Ezen kérdések egyeztetése, előkészítése, megvizsgálása nem bűn, hanem természetes dolog, felesleges ebből műbalhét csinálni, farkast kiáltani, persze választások előtt a maffiaállamnak ez az érdeke. A fidesz bűnbandára egyébként is jellemző, hogy nincs az a mennyiségű szar amit ne tudnának másokra kenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.