A hétfőtől érvényes teljes lezárás ellen tüntetnek Ausztriában. Néhány százan gyűltek össze Bécs belvárosában, a Mariahilfer Straße elején, a múzeumnegyed környékén szombaton délelőtt, jelentette a helyszínről a Telex munkatársa.

"Ez Diktatúra!" – eldurvult a tüntetés, be akarnak törni a kórházakba az oltásellenesek
Kép: JOE KLAMAR / AFP

A tiltakozást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szervezte, körülbelül kéttucatnyi rendőr biztosítja. Az osztrák főváros több pontján lesznek megmozdulások, amelyeken az eddigi hírek szerint nem voltak incidensek.

Az APA osztrák hírügynökség híre szerint Herbert Kickl, az FPÖ elnöke azért nem tudott részt venni a szombati tüntetésen, mert előző nap pozitív lett a koronavírus-tesztje. A kormány pénteki bejelentését úgy kommentálta, hogy

Ausztria immár diktatúra

Herbert Kickl távolmaradásától függetlenül az FPÖ százezer embert vár a szombati tüntetéssorozatra.

Többen attól félnek, hogy a tüntetők megpróbálhatnak behatolni a kórházakba, miután az oltásellenes közösségi médiás csoportokban erre buzdították a tagokat

– írta a Kronen Zeitung a belügyminisztériumra hivatkozva.

A rendőrség fokozta a jelenlétet a kórházak körül Salzburgban és Felső-Ausztria tartományban.

De mit is jelentettek be pénteken?

Hétfőtől tíznapos zárlat lesz érvényben mindenkire, függetlenül attól, hogy beoltották-e a koronavírus ellen, vagy sem. Ha a helyzet nem javul, a rendkívüli intézkedést újabb tíz nappal meghosszabbítják.

Az oltatlanokat a húsznapos időszak után is otthon tartják, ameddig be nem oltatják magukat, ami immár kötelező lesz.

Forrás: telex/mfor
Címlapkép: JOE KLAMAR / AFP

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Remélem egyszer elkap ez a vírus, és ott maradsz az intenzíven hetekig, igaz nem szoktam senkinek rosszat kívánni, de felőlem ott is maradhatsz örökre. Egy tanulatlan sötét bunkóval egy vagy kevesebb, teljesen mindegy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Szétlőni a sok barmot, nincs kegyelem!
Emmersson71
"be akarnak törni a kórházakba..."

Jáááj..nem fííílnek, hotyaztán mekvertőzzi őkett a sokk ótott?!
Pálinkás Pál
@division: rátok fognak vadászni...mond neked valamit az hogy gerilla hadviselés?..kicsit túlzásba vittétek a hisztit...
inhuman
"A tiltakozást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szervezte" - ja, hogy ott is a szélsőjobb tombol, mint általában mindenhol.
Könnygáz, gumilövedék, vízágyú, hang- és fénygránát, gumibot, kardlapozás, stb.
Nyírfa
Nem értek egyet a kötelező oltásfelvétellel, de, amit ezek a szélsőségesek művelnek, az több mint közveszélyes.
Kiszolgáltatott ember helyzetével, állapotával soha, semmilyen körülmények között nem élünk vissza!
Ettől ember az ember.
Emmersson71
@inhuman: Hosszú pórázon rendőrkutyákat is rájuk ereszteni :)
division
@Pálinkás Pál: Ne szedj több tudatmódosítót, már így is teljesen az agyadra ment. Elbutultál tőlük teljesen, vagy eleve így születtél, te gerilla-gorilla? :-) Ma megint kérdezte tesóm, hogy minek kell nekem ilyen semmitérő, tudatlan emberekkel társalognom? Mondtam neki marha jót lehet rajtuk röhögni, hiszen a primitív embereken az ember mást nem tud, persze azért vigyázni sem árt velük, mert a primitívség, tanulatlanság együtt jár sokszor az agresszióval.
sziralisa
@inhuman: Minden nézőpont kérdése kedves inhuman, hogy szélsőbal, vagy szélsőjobb...
inhuman
@sziralisa: Wikipédia:

"Az Osztrák Szabadságpárt (németül: Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ) (más néven: Ausztria Szabadság Pártja) nevű radikális jobboldali, illetve szélsőjobboldali osztrák pártot 1955-ben alapították."

"Ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa."
Pálinkás Pál
@division: neked tesód?...ha van is ,letagad mert szégyell...te vagy a családban az analfabéta...és még ráadásul agyilag is defektes...,ugye tudod hogy a hipochondria egy komoly idegbetegség?...próbáltak már kezelni vele?...
vacsi
Nem Ausztria diktatúra, hanem a sógorok egy része is elhülyült...
Maxipocak
@inhuman: Azért az érdekes egybeesés, hogy a SZU 55-ben vonult ki Ausztriából...
division
@Pálinkás Pál: Remélem egyszer elkap ez a vírus, és ott maradsz az intenzíven hetekig, igaz nem szoktam senkinek rosszat kívánni, de felőlem ott is maradhatsz örökre. Egy tanulatlan sötét bunkóval egy vagy kevesebb, teljesen mindegy.
division
@vacsi: Nyilván nincs diktatúra, csak a sok oltásellenes paraszt hőzöng egy keveset, de majd elintézik a rendfenntartók őket.
inhuman
@Maxipocak: A legjobb dolog, ami történhetett velük:

"1955. május 15-én Bécsben aláírták az államszerződést, melyben az ország visszakapta szuverenitását. A megszállók kivonulása után Ausztria örökös semlegességét az alkotmányban rögzítették."

Állatok mindenhol vannak. Amíg kisebbségben vannak nincs akkora baj velük (van velük baj, de kordában tarthatóak), sajnos Magyarországon hatalomra jutottak - ennek a következményét nem kell magyarázni, mindenki érzi a saját bőrén és meg is szenvedi (a habzószájú fideszes szektatagok ebből a szempontból nem számítanak).
Pálinkás Pál
@division: mikor fogod fel hülye...hogy belőlem hiányzik az, amin keresztül a vírus megbetegít...normális tudósok ezt akarták kutatni elejétől..persze akkor nem lehetett volna dollármilliárdokért a szarokat rálőcsölni az emberekre..,azért halkan megemlíteném,USA-ban már szinte mindenhol helyreállt a régi élet, csak az európai buznyák politikusok hisztiznek, remélem előbb-utóbb felfordul mind!!!
division
@Pálinkás Pál: Belőled minden hiányzik, ami egy értelmes emberből. Tudom régóta. Amúgy nem feleltél a mai első kérdésemre, miszerint miért jó neked egész nap virtuálisan oltáselleneskedni amennyiben nem pénzért csinálod? Megtalálod valahol a délutáni hozzászólásaim között a konkrét kérdést.
division
@Emmersson71: Nem félnek, lesz rajtuk maszk:-))))))))
Pálinkás Pál
@division: egész addig nem voltam oltásellenes, amíg nem kezdtétek zsarolni vele az embereket..most sem vagyok igazán az, mert leszarom ha naponta többször vakcináztok, de hagyjátok békén azt, aki nem kér belőle..és ne korlátozzatok,amikor már több oltott van a hullaházakban lassan, mint oltatlan...ugyanúgy fertőzitek egymást bárcások...csak szemét módon a gyengébb képességűeknek még hamis biztonságérzetet is sugároztok...hát dióhéjban ezért utálom a covid nácikat...
Nyírfa
@division: Megromlott a kereszténységed, öntsd ki.
fergeteg
KEMÉNY DIKTATÚRÁT MAGYARORSZÁGRA ! megfékezni a víriust. Ön mellett a normális magyar.
Istenakinincsen
@fergeteg: FideSSvírusra még nincs oltás.
@division: Senkinek ne kívánj semmi rosszat,mert előbb vagy utóbb visszanyal a fagyi.
division
@Nyírfa: Sosem voltam keresztény. Pogány vagyok.
division
@Pálinkás Pál: Ez egy vírus, itt nincs semmiféle zsarolás, vagyis nem lenne, ha képesek lennének az emberek felfogni, hogy felelősek a másikért. Ez nektek oltáselleneseknek nem megy, mert fogalmatok sincs mi a tét. Oké, nem vagytok virológusok, immunológusok, fogalmatok nincs semmiről ami ezekkel kapcsolatos, nagy eséllyel se rokon, se barát nem dolgozik ezen a területen, pontosan ezért kellene befognotok a szátokat. Ne oltassátok be magatokat, fertőzzétek a másik embert, csak éppen tegyétek ezt ti oltatlanok egymás között, ha kell bezárva. Ennyi.
division
@Nyírfa: Még engem támadsz? Ezek szerint Pali pártján vagy. Akkor nekünk kétlem, hogy bármi közös témánk lehetne vírus és oltás terén.
division
@Istenakinincsen: Kétlem, utálom a fagyit, és nem tudok emberséges lenni azokkal, akik a sötétségükkel, butaságukkal embereket ölnek meg.
csak úgy....
@division: @Nyírfa: gyertek üljünk le testvéri körbe..trá lállálla la ! :)
@division: komoly vagy mint a vakbélgyuszi...
Nyírfa
@division: Még megfejeled butasággal is. Ha kritikát kapsz, az támadás, két választás van, Pali vagy division. Nem, kedvesem. Az élet egyetlen területe, pillanata sem fekete-fehér. Színek, változatosság és az alternatívák széles tárháza. Nyitnod kéne az emberek, az élet felé.
division
@csak úgy...: Vírus, oltás terén meguntam a jó pofizást, és ez nem csak itt a neten van így. Az a két emberem, akik továbbra sem voltak hajlandóak magukat beoltatni, már készülnek a szabadságukra. Van helyettük 100 jelentkező is. Nem érdekel senki nyomora, járvány van, az emberi kötelesség viszont sehol.
division
@Nyírfa: Nem érdekelnek a kritikák, és főleg ne gyere valami természetgyógyászati marhasággal, mert nem érdekel. A járványokat nem a kamilla virágzata szorította vissza, hanem az orvostudomány, és most sem lehet másban bízni.
csak úgy....
@division: vannak még páran az ismeröseim közül,akik ebbe fognak beledilizni...,hidd el,hogy az sem jobb mint az esetleges jobblétre szenderülés!
szar lesz ha a kettö oltás ellenes volt kollégának nem lesz koszorúra pénze,ha a dolog még is csak másképp alakul...
te nem a menyországban fogsz örökévalóskodni,persze a pali haverod sem!
division
@csak úgy...: Nézd, ha a kormány képtelen volt ezt meglépni, akkor nekünk kell. Amúgy a jövő hetet még megkapták határidő gyanánt, ugye most lesz a regisztráció nélküli oltás hétfőtől, csak el kell menni az oltópontra. Egy oltás most, plusz ha olyan helyen vannak éppen munka közben akkor maszk, és maradhatnak. Rajtuk múlik csak.
Nyírfa
@division: Ha téged nem érdekelnek a feléd irányuló kritikák, akkor miért várod, hogy a Te kritikáid célba érjenek?
Az orvostudomány sajnos elfeledkezett a természetről, de azért létrehozta a hasonmásokat, megfosztva azokat az eredeti szinergiájától. Egysíkúan nézed a világot, ami elvileg csak a Te problémád, de rá akarod erőltetni a környezetedre, hogy visszaigazolást kapj.
Sajnállak.

Jó éjt, mindenkinek!
division
@Nyírfa: Nyilván a járványokat nem az orvostudomány fékezte meg, hanem a természet meg a sámán dobolás. Én senkire nem erőltetek semmit, csak éppen két szaktekintéllyel bíró rokon mellett, akik egész életükben ezzel foglalkoztak nem vagyok hajlandó szembe menni azzal, ami már nem egyszer bizonyított a történelem során. Az oltásellenesek veszélyt jelentenek az emberiségre, legyen az covid vagy kanyaró, stb. Pali az, aki minden nap itt erőlködik, covid nácizik, meguntam a bájcsevegést. Sajnálsz? Sajnálj. Én is téged.
Jó éjt!
Gazella
El jön azaz idő még pedig hamarosan amikor a két tábor össze ugrik egymással...
Fel nem fogjátok, hogy túl sok az ember ennek a föld nevezetű bolygónak... mivel nem lőhetnek agyon minden felesleges embert .. másképp kell kiirtani a népességet.. kevés a vízkészlet, a megművelhető föld az klimaváltozás... erdőirtás van 1009-rel... Afrikában dégóta megy az ember írtás... nem veszitek észre.??.. tudjátok hány afrikai gyerek kapott egy vakcinától lebénulást?? Stb... kisérleteznek az afrikaiakon..
division
@Gazella: Na. Hány afrikai gyerek bénult le az oltástól? Mesélj még, lökjed a linkeket te agyatlan.
Pálinkás Pál
@division: legyetek ti bezárva...rabszolgák...osszuk ketté a világot,meglátjuk hol lennének többen..és hogy nem zsaroltok??? idióta, ha nem zsaroltátok volna az embereket a covid bárcátokkal ,amio a fertőzés terjesztésének melegágya,..tized ennyi ember nem oltakozott volna...csak a szaros rabszolga lelkek inkább bevállalták az oltást, mintsem kiálltak volna az igazukért...
ómió
Na! Ott is beindult a "haladók" diktatúrázása?
jesz
ajaj...ha a sógorok a példaképünk(laborunk, ahogy nevezték), akkor a tek felkészül?
Ja... mi szittya nép vagyunk, nem megyünk utcára ebben a hidegben. Majd jövő nyáron...ja...akkor meg meleg van..
sziralisa
@inhuman: Csodás. Idézni én is tudok, attól még mindig áll, hogy csak nézőpont kérdése, hogy kit ítélünk meg szélsőbalosnak, vagy szélsőjobbosnak.
division
@Pálinkás Pál: Nem mi leszünk bezárva, hanem a tudatlan hőbörgők. Így is van rendjén, már éles lőszert is használtak Rotterdamban. Csak így tovább.
Pálinkás Pál
@division: ja...ma brüsszelben is balhé...lógni fogtok covid nácik...
propeller.hu/nagyvilag/3737377-alice-weidel-afd-bundestag-valasztason-indulo-csucsjeloltjenek-beszede?all#c3206667 már a németek is...szar idők jönnek rátok...
division
@Pálinkás Pál: Kétségtelen, jön a hideg, a fagy, a havazás, sokat kommentelj, meg ne fagyj:-)) Barom.
Pálinkás Pál
@division: hólapátokat előkészítetted a brigádodnak?...fagyban nem szuperál a lombsöprű...
division
@Pálinkás Pál: A híd alatt azért majd vigyázz, próbálj rétegesen öltözni, mert még növeled a statisztikát a végén. Inkább menj az 5 percre lévő vidéki bevásárlóközpontba melegedni, csak legyen rajtad maszk:-)
Pálinkás Pál
@division: ha valamiért mennem kell a szájkosaras rabszolgák közé,ne félj ,megoldom...a szelepes ,kicsit átalakított maszkom jobban szelel mint egy fújtató,már ha ismered ezt a bonyolult szót..
division
@Pálinkás Pál: Őszintén Pali, te ilyen butának születtél, netalán örökölted, vagy csak nem jártál iskolába? Egyszerűen elképesztő amit oltás terén művelsz, előadsz. Tudod szívesen megnéznék egy tudományos vitát közted és tesóm vagy sógornőm között, de nem úgy, ahogy itt csinálod, hanem valóban a tudományos oldaláról mindennek, szakszavakkal, stb. Makognál csak mint egy majom.
Pálinkás Pál
@division: te nem vagy normális..miért kéne nekem mikrobiológiai szakzsargonnal makognom, amikor a rokonaid szimplán kamuznak...hogy pénzért vagy más előnyért, azt nem tudom...ami a vitát illeti...mintha a ti " szakértőitek " nem mernének leülni vitázni a másik oldal, valóban hozzáértő virológusaival...
division
@Pálinkás Pál: Megint kimagyaráztad magad, plusz sértegetted azon rokonaimat, akiknek a bokájukig nem érnél fel. Sógornőm nem egyszer volt már a tévében, nyugatos is elismert tüdőrákkutató, és még sorolhatnám. Itt tudsz te csak hőbörögni a propelleren, ennyire vagy képes.
Pálinkás Pál
@division: a tüdőráknak nem sok köze van a mi kis problémánkhoz...
Istenakinincsen
@division:ma, 00:00.Kétled?
Nézőpont kérdése,hogy kik azok akik"a sötétségükkel, butaságukkal embereket ölnek meg."
Fontos "apróságok"elkerülik a figyelmedet( és tesód sógornődét is).NINCS két egyforma ember!
Ezért lehetetlen az összehasonlítósdi a placebós és a vakcinás emberkísérlet.(hacsak nem gyártottak gyorsan több ezer emberklónt:)).
El sem tudod képzelni,hogy az oltottak nagy része oltás nélkül és kórházi ellátás nélkül is átvészelhette volna a vírust??? ...persze ezt már soha sem tudjuk meg.
Mi van az oltatlanokkal ebben a helyzetben?Már minden oltatlannak illett volna meghalnia így a negyedik hullám tetején,ugye dr Úr?
division
@Istenakinincsen: Oké, nem fogok belefolyni már veled is. Oltassa be magát aki akarja, aki meg nem az játsszon a tűzzel. A járványok megfékezése mindenki felelőssége, aki nem oltat másokat is veszélyeztet, csak ez a probléma, érted? Nem kell minden oltatlannak feltétlenül meghalnia, szó nincs erről, de jöhet egy olyan mutáció, amitől majd meg fognak, és tudod mit, meg is érdemlik. De csak ők, mások nem.
division
@Pálinkás Pál: Ahogy neked sem a virológiához. Ennyit erről.
Istenakinincsen
@division: ma, 18:47
Nem veszekedni akarok nem érted?Ennyire nem lehetsz kőfejű!
Azt írtad:""" Nem kell minden oltatlannak feltétlenül meghalnia, szó nincs erről, de jöhet egy olyan mutáció, amitől majd meg fognak, és tudod mit, meg is érdemlik. De csak ők, mások nem."""
Ha szerited jöhet egy "olyan"mutáció amitől az oltatlanok meghalnak,akkor miből gondolod hogy nem jön(vagy jöhet)egy olyan mutáció amibe az oltakozottak halnak bele?
Ha így nézed akkor végül is ki érdemel meg és mit is???
Elég rosszindalutú vagy minden tudás nélkül.Ergo:Azt látom az írásaidból,hogy dögöljenek meg az oltatlanok mert megérdemlik.Javaslom:Ne kívánj ilyet senkinek,mert ha tetszik ha nem a fagyi visszanyal(akkor is ha nem szereted).
division
@Istenakinincsen: Igazad van, én csak egy műszaki "zseni" vagyok, bátyám meg sógornőm az immunológusok meg rákkutatók. Hidd el, ők értenek ehhez elég jól. Bárki belehalhat ebbe a mutálódó vírusba, de nagyobb az esélye rá az oltatlanoknak, akik ráadásul másokra is veszélyesek. A mutációk zöme az oltatlanokban alakul ki.
division
@Nyírfa: @Istenakinincsen: 30 éves oltásellenes nő, nejem ismeri, a holnapot már nem éri meg, egy egyéves gyereket hagy maga mögött. A szülei sincsenek beoltva, oltásellenesek. Ez sem elég ugye?
Istenakinincsen
@division:ma, 16:07 Még mindig nem érted?Csak szeretném megérteni és átlátni az egészet.
Az a 30éves oltásellenes nő,ha be lett volna oltva akkor túlélné?Ezt már soha nem tudjuk meg.
Azért írtam a szarvashibáról amit az antibiotikumokkal(a baktériumokkal) elkövettek,mert
nagyon hasonló a mostani hurráoptimizmus a vakcinákkal kapcsolatban.
Csak nézz utána hogy sikerült a penicillin virágzása amerikában(a borotvahab is penicillint tartalmazott).A történelem ismétli önmagát és a hibákat is.Attól tartok,hogy ugyanazt a baklövést követik el ma a vírussal mint akkoriban a baktériumokkal.Ezzel még nincs vége...most kezdődik!
@sgl: ez neked is szól!Tisztában vagyok vele,hogy:..."A vírusnak annyi köze van a baktériumhoz mint egy kavicsnak a rajta ülő békához"...Vedd észre végre a hasonlóságot.
www.origo.hu/tudomany/20211120-antibiotikum.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
Nyírfa
@Istenakinincsen: Fallal veszi körül magát, nem jut el hozzá annak a lényege, amit mondasz.

Kiemelem, hogy hangsúlyos legyen:

" Azért írtam a szarvashibáról amit az antibiotikumokkal(a baktériumokkal) elkövettek,mert
nagyon hasonló a mostani hurráoptimizmus a vakcinákkal kapcsolatban.
Csak nézz utána hogy sikerült a penicillin virágzása amerikában(a borotvahab is penicillint tartalmazott).A történelem ismétli önmagát és a hibákat is.Attól tartok,hogy ugyanazt a baklövést követik el ma a vírussal mint akkoriban a baktériumokkal.Ezzel még nincs vége...most kezdődik! "

Az USA-ban próbálkoznak megszabadulni az így létrejött szuperbaktériumoktól, elkezdték alkalmazni a grapefruitmag-kivonatokat a kórházakban. Ahol ezzel fertőtlenítenek, megszűntek a fertőzések. Nyilván ki kellett kísérletezni a megfelelő dózist, de ez az anyag legalább nemcsak ismeretlen volt a bacik számára, hanem tehetetlennek is bizonyultak vele szemben.

Annyi mindent kínál a természet vírusok, bacik, gombák ellen, hogy, ha nem lenne maffia jellegű a gyógyszerlobbi, emberek millióinak adhatnák vissza az egészségét.
A gyógyszerfüggő embereket lehetetlen más irányba terelni, pontosan úgy reagálnak minden változtatási javaslatra, mint a drogosok. Ők és a gyógyszeripar egymás felhajtóerői.
Istenakinincsen
@Nyírfa: Sajnos sokan nem értik,sokan meg nem is akarják megérteni.
Amig a pénz az úr itt a földön rend nem lesz!Üzletember az új mutáns.
Ideje lenne szétválasztani és eldönteni hogy mi a fontos:Az üzlet vagy az ember...
Csak reménykedni tudok,hogy nem tervezett népességcsökkentés céljából hozták létre ezt a vírust,hanem csak egyszerű bombaüzletet láttak benne a pénzéhes profitszerzők.Úgy látom hogy valami hiba csúszott a főfejek számításaiba.Kicsúszott a kezükből a kontroll...nem túl sikeres az mrns.Olyan nagyban megy a játék,hogy abba mi nem látunk bele.(2015 ig nyúlik vissza a történet,biotech cégek,alapítványok,támogatás és tőzsde).Ebből húznak hasznot a pitiáner maffiaállamok(mint a miénk).
Alapítvány támogatását élvező Curevac-ból félmillió adagot vett a magyar kormány...kiderült hogy nem jó.Megy a kukába. Csaknem 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben lejárt tesztet selejtez le az állam. A megsemmisítésük további 206 millióba kerül.
Lélegeztetőgépek?...lejáró vakcinák?magyar vakcinagyár? stb.
Ezeket nem érdekli semmi és senki csak hogy miből mennyit lehet lopni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.