A busz a balesetben kigyulladt, az áldozatok között tizenketten gyerekek voltak.

A hvg.hu az MTI-re hivatkozva arról számolt be, hogy keddre virradóan súlyos buszbaleset történt Bulgáriában a Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán: egy észak-macedón turistabusz súlyos balesetet szenvedett és kigyulladt. 

Észak-macedón turistabusz szenvedett súlyos balesetet Bulgáriában, 46-an meghaltak

Tűzoltók és rendőrök dolgoznak a buszbaleset helyszínén, a Szófiátl délre fekvő Bosnek falu közelében 2021. november 23-án

Fotó, címlapkép: AFP/Dimitar Kyosemarliev

A járművön a cikk szerint 52 személy utazott, közülük 45-en haltak meg, köztük 12 gyermek – később a létszámot a Reuters és a bolgár Novini.bg cikke szerint a hatóságok módosították: 53-an utaztak a buszon és 46-an haltak meg. Hét sérültet kórházba szállítottak, az ő állapotuk Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint nem súlyos. 

A Reuters cikke szerint már vizsgálják, hogy műszaki hiba miatt gyulladt-e ki a jármű, és emiatt hajtott-e le az autópályáról, vagy előbb balesetet szenvedett, és ezért keletkezett a tűz. 

Diana Ruszinova közlekedési szakember szerint az érintett autópályaszakaszon számos gondo volt korábban is, egész nyáron kátyúkat javítottak a munkások. 

Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök részvétet nyilvánított az áldozatok hozzátartozóinak és azt is elmondta, hogy az áldozatok feltehetőleg észak-macedón állampolgárok voltak.

Forrás: MTI via hvg.hu, novini.bg, reuters.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.