Egyre több vezető politikus csatlakozik Németországban az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védőoltás kötelezővé tételét sürgetők táborához. Kedden Baden-Württemberg zöldpárti és Bajorország keresztényszociális (CSU) miniszterelnöke közösen foglalt állást a kötelezettség mellett, írja az MTI.

Az oltatlanok november 27-től nem vehetnek részt a kiskereskedelemben – tovább szigorítanak Németországban
Kép: Pixabay

Emellett az országban a mindennapi élet egyre több területéről tiltják ki a vírus okozta betegség (Covid-19) elleni oltást elutasító embereket a koronavírus-járvány negyedik hullámának erősödése miatt. A tartományi rangú főváros kormánya (szenátus) az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedése elleni védekezésről szóló rendeletének új, sorban a 11. módosításával bevezette, hogy

az oltatlanok november 27-től az alapellátást kivéve nem vehetnek részt a kiskereskedelemben.

Ez azt jelenti, hogy vásárolhatnak például a kisboltoktól a szupermarketekig valamennyi élelmiszer-üzletben, a gyógyszertárakban, a háztartási boltokban, és a drogériákban is, de nem kereshetnek fel a többi között cipőboltot, ékszerüzletet és barkácsáruházat.

Kitiltják az oltatlanokat a szállodákból és egyéb kereskedelmi szálláshelyekről, és a felnőttoktatás teljes intézményrendszeréből is, így például a népfőiskolákról, a zeneiskolákból és az autósiskolákból.

Martin Matz egészségügyi államtitkár a rendeletet a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaságnak magyarázva kiemelte, hogy a főváros körüli Brandenburg tartomány kormányának ugyancsak kedden frissített rendeletéhez igazítják a szabályozást, hogy elejét vegyék annak, hogy a brandenburgi oltatlanok Berlinbe járnak vásárolni.

Ugyanakkor nem veszik át Brandenburgtól az oltatlanokat sújtó kapcsolatkorlátozási szabályt miszerint:

oltás híján legfeljebb öt ember töltheti együtt az időt

Mert Berlinben kevésbé súlyos a járvány. Berlinben és Brandenburgban egy sor más szabály is korlátozza az oltatlanok mozgásterét, szabadságát. Nem járhatnak például vendéglőbe, moziba és fodrászhoz.

Forrás: MTI
Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Mi lesz Orbán, te mikor szigorítasz? Majd a választások után, azoknak akik még megmaradnak?
Rockxy
a németek élen járnak a hitlernélküli fasizmus bevezetésében
Pálinkás Pál
Hitler is megnyalná a szája szélét...
Maxipocak
Mi lesz a következő?
"Oltatlan" feliratú sárga flekket kell felvarrni?
magyar1
Megáll az józan ész és ácsorog - és ezek vezetők lehetnek No-ban???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.