Oroszország 11 kórházának orvosai felajánlották ismert oltásellenző politikusoknak, közéleti személyiségeknek és celebeknek, hogy személyesen keressék fel az intenzív osztályokat, ahol új koronavírusos betegeket ápolnak.

Nyílt levélben hívtak meg ismert oltásellenzőket az intenzív osztályra az orosz orvosok
Fotó (illusztráció): Pixabay

Az orvosok nyílt levelét szerdán ismertette a TASZSZ hírügynökség.

Mi most mind kissé elfoglaltak vagyunk, és önök biztosan kitalálják, hogy mivel. Ugyanakkor, mérlegelve, hogy hányan olvassák és hallgatják önöket, és hányan hallgatnak önökre, találunk időt rá, hogy átvezessük önöket kórházaink vörös zónáján, intenzív és patológiai osztályán

- írták a szerzők, köztük kórház- és osztályvezető főorvosok.

Kifejezték meggyőződésüket, hogy a látogatást követően a címzettek megváltoztatják álláspontjukat, és "kevesebb ember fog meghalni".

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pozitív lépésnek minősítette az orvosok levelét, és kifejezte reményét, hogy a címzettek közül legalább egynek megváltozik a véleménye. Úgy vélekedett, hogy oltásellenesek vannak ugyan Oroszországban, de nem túl sokan.

Az orosz operatív törzs szerdai adatai szerint egyébként az új koronavírusos fertőzés következtében egy nap alatt 1240-en vesztették életüket, ezzel az áldozatok száma immár 267 818-ra nőtt Oroszországban.

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 32 626-tal – ez a legkisebb szám október 16. óta – 9 434 393-ra emelkedett. A napi növekmény 0,36 százalék, a tünetmentes esetek aránya 6,5 százalék. A felépültek száma 36 388-cal 8 126 376-ra gyarapodott. Az országban 1 040 198 aktív esetet tartanak nyilván.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 221,8 millió, az elmúlt napon pedig 416 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 1 884 680 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes az államfő részvételével megtartott online kormányülésen azt mondta, hogy

Oroszországban a kollektív immunitás szintje 50,4 százalékos. Közölte, hogy az elmúlt egy hétben a megbetegedések száma 6,1 százalékkal csökkent.

Bejelentette, hogy az orosz egészségügyi minisztérium Szputnyik M néven bejegyezett egy vakcinát, amelyet 12-17 év közötti fiataloknak fognak beadni legalább az egyik szülő, 15 éves kor felett pedig az érintett beleegyezésével. Az oltóanyag koncentrációja egy adagban egyötöde a Szputnyik V-jének, és decemberben kerül majd polgári forgalomba.

Vlagyimir Putyin a tanácskozáson fontosnak nevezte, hogy fejlesszenek ki a Covid-19 elleni vakcinát a kétévesnél nagyobb gyerekek számára is.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Ugyan már, ne gondolják hogy el fognak menni, annál sokkal jobban be vannak tojva ezek az álhír terjesztők.
kereső
Miért ne oltassuk be magunkat? / ismeretlen szerző/

"Bárkiben bízunk, csak a szakemberekben nem?...
Korompai Edömér munkanélküli géplakatos, műkedvelő DJ és hobbivirológus, űrkutatástagadó nem oltatja be magát, mert szerinte az élő vírus veszélytelen, de elölt formában 20 év múlva mellékhatásokat okozhat. Edömér szerint a vírus átfér a maszkon, de az oxigén nem, ezért fullad benne.
Karvalypusztai Rozália, aki jógaoktató, szabadidejében akupunktőr, nem oltatja be magát, mert ő nem hisz a hivatalos adatokban, csak abban, hogy 7 főcsakra irányítja az ember egészségét, és attól leszünk betegek, ha az auránk tele van negatív energiával.
Pelikán Sándor, egészségguru, biobolt hálózat tulajdonos nem oltatja be magát, mert szerinte az egész gyógyszeripar csak a pénzről szól. Üzleteiben 17 500 Ft/kg a GMO-mentes himalájasó és 6 000 Ft / 50 db áron nagydózisú C-vitamin tabletta is kapható.
Özvegy Kulipintyó Józsefné Marika könyvelő szintén nem oltatja be magát, mert szerinte nincs is járvány, a média csak hazudik. Olvasta a fájatudáspontcom oldalon, ami csak igazat ír.
Mor Zsoltné Kukor Ica álneves Facebook troll, ufókutató nem oltatja be magát, mert szerinte elkapkodták a vakcinák tesztelését. Helyette egy olyan, állati féregirtóval akarja kezelni magát, ha beteg lesz, amit emberre és ilyen indikációra egyáltalán nem teszteltek.
Kovács-Horváth Izolda, főállású kismama, blogger és influenszer nem oltatja be magát, mert szerinte minden betegségen át kell esni, hogy ne legyünk betegek.
Barankó Zsolt személy- és vagyonőr, társadalmi igazságosztó nem oltatja be magát, mert influenzában is sokan meghalnak. A következtetés logikáját még ő maga sem tudja megmagyarázni. "
Peller Anikó
@kereső: Kimaradt a Pál Inkább Győző nyuggerspecialista, aki nem megy sehova és ezért nem oltya be magát, akarommondani önt.
kereső
@Peller Anikó: Mentségemre legyen mondva"hozott anyag", mint jeleztem. Nem ismerheti mindenki a "mi" Palinkat.
ómió
Nálunk ilyennel "nem kínálták meg" az " efftársi oltáspártiakat"!
Peller Anikó
Bizonyára ezért kell titkolózni gecik,

"Az intenzíven fekvő betegek háromnegyede oltatlan, az oltott betegek mindannyian régen kapták meg az oltásukat, és többségben vannak köztük a kínai Sinopharm vakcinával oltottak."

www.napi.hu/magyar-gazdasag/oltas-vakcina-koronavirus-covid-19-jarvany-kinai-sinopharm.740949.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.