Izrael azonnali hatállyal utazási korlátozásokat rendelt el több afrikai országgal szemben óvintézkedésként a koronavírus egy újabb vírusvariánsa miatt, írja az MTI alapján a Telex.

Új vírusvariáns miatt léptettek életbe rendkívüli intézkedéseket Izraelben

Fotó: pixabay.com

Az izraeli kormány rendkívüli ülésen döntött arról, hogy úgynevezett vörös listára helyezi

Dél-Afrikát,

Mozambikot,

Namíbiát,

Lesothót,

Botswanát,

Eswatinit (az egykori Szváziföldet)

és Zimbabwét.

Ezekből az országokból egyelőre nem utazhatnak be külföldiek Izraelbe. Az izraeli állampolgárok számára viszont kéthetes karantént írnak elő külön erre a célra kijelölt szállodákban. A karanténhotelekből egy hét múltán lehet távozni, két negatív PCR-teszt után.

Az érintett országokból érkező repülőjáratokat haladéktalan leállították. „Izrael fokozott figyelmet fog szentelni az új variánsnak, hogy az ne terjedhessen át a zsidó állam területére” – áll a közleményben.

Nem sokkal korábban a brit kormány is felfüggesztette a repülőjáratokat ezen országok többségéből.

A BBC által idézett szakértők szerint a B.1.1.529 változat mutatja az eddigi legnagyobb számú mutációt az eredeti koronavírus-variánshoz képest, és most elsősorban azt kell vizsgálni, hogy

ez a vírusfajta nem tud-e valamilyen mértékben áthatolni a koronavírus ellen jelenleg használatos oltóanyagok nyújtotta védelmen.

Izrael 9,4 millió lakosának kétharmada már megkapta a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját, 43 százalék pedig a harmadik oltást is. Az izraeli járványhelyzetről érdemes elolvasni júliusi cikkünket, akkor a delta variáns miatt foglaltuk össze a legfontosabb történéseket.

Forrás: MTI

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.