A virológusok szerint az új variáns aggodalomra ad okot, ugyanis több mint 30 mutációval rendelkezik és akár a szervezet immunválaszát is kikerülheti. Már Belgiumban is azonosították a koronavírus B. 1. 1. 529 jelű, Omikron nevű variánsát, amelyet nemrég Botswanában, illetve Dél-Afrikában fedeztek fel. Az érintett személy egy fiatal nő, aki nem volt beoltva. A nőnél a tünetek tizenegy nappal […]

Forrás: naphire.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
@Mirabilis: Ha te nem akarod túlélni akkor tényleg hagyhatod a picskába az oltást csak akkor nem illik közösségbe mászkálnod. Sem kórházba.

Köztudomású, hogy mutálódik, ezért kellene minél gyorsabban megfékezni. De vannak a vírusszkeptikusok, oltáskeptikusok, kovid hektikusok és mindenféle szeptikusok akik sportot űznek a saját hülyeségükből és ez nem segít a végére járni a járványnak.
Peller Anikó
@Mirabilis: Hát ha be vagy oltva akkor miről beszélünk?
Peller Anikó
@Mirabilis: Jó, de akkor miért hagyjanak? Örülj ha kapsz újabb oltást ha szükség lesz rá.

A covid mutálódik viszonylag gyakran. Más vírusok kevésbé gyakran. De nem azért mutálódnak mert túl akarják élni, henem csak. Csak úgy mutálódnak, mert hibáznak az enzimek a fehérjeszintézis során.

Sok mutáció haszontalan a vírus számára, de néhány másik mutáció hasznos lehet a vírus szaporodására nézve, a tüske esetén például stabilabb kapcsolódás jöhet létre az emberi ACE receptorral, a vírus jobban illeszkedik az emberi fehérjéhez, szinte bekattan.

De a vírus nem akarja túlélni ami ellen beoltottak, mert ez a mondat így elég értelmetlennek tűnik. A vírus nem okos, a vírus csak egy elszabadult kód, egy szekvencia ami képes egy sejtet átprogramozni saját maga legyártására.
Peller Anikó
@Mirabilis: Mi ez a marhaság? Leírtam pontosan mi történik. A vírus NEM túlélő, mert nem él.

Mondtam a vírus csak egy szekvencia, nem akar túlélni semmit, pláne nem az oltások hatására.

Azért mutálódik mert az RNS kódról szintetizálódó fehérje aminosav sorrendben sok sok trillióból egyszer tévesen hibás (= másik) aminosav épül be. Ez a mutáció.

A gazdasejt szintetizáló rendszere nem azért téved mert te oltást kaptál. És az antibiotikumnak ehhez semmi köze, nem analóg a két folyamat.

Ha nem akarod megérteni nem baj, csak akkor ne terjessz ekkora hülyeségeket csak azért mert ez az ostobaság neked megtetszett.
Peller Anikó
@Mirabilis: Hát bazmeg amit én írtam az benne van akármelyik biológiakönyvben, te meg valami hülyeséget olvastál a neten, ne legyél már ennyire gyökér.
Peller Anikó
@Peller Anikó: 20:48, 2021 májusára 48 000 szekvenálásból már 350 000 volt a kimutatott mutációk száma a vuhani etalonhoz képest. India, Congo, Bangladesh, és Kazakhstani mintákban lényegesen több mutációt találtak a globális átlaghoz képest.

www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168170221000976
Peller Anikó
Egyébként valamennyi RNS-vírus a saját RNS-replikázát használja a kódja másoláshoz, így a covid is a saját genomja replikálásához saját enzimet használ, mert a gazdasejtek nem rendelkeznek ilyennel. Ezért nem okozhat az oltás mutációt, mert az oltás nem tartalmazza a vírus replikázát. Az oltás csak egyetlen fehérje szintetizált kódját tartalmazza, a többit nem.

Csak a tüskefehérje mRNS kódját tartalmazza (a Pfizer vagy a Moderna esetén) az oltás.

Emiatt a mutációk csak akkor tudnak öröklődni (terjedni) ha teljes ("életképes") vírussal fertőződik valaki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.