A Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke összegezte az eddigi tudnivalókat az új variáns tüneteiről: erős fáradtság, kimerültség, magas pulzusszám.

A dél-afrikai fővárosban, Pretoriában praktizáló Angelique Coetzee, a Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke a brit Telegraph című lapnak nyilatkozott arról, hogy a korábbiaktól eltérő tüneteket tapasztalt a koronavírussal fertőzött páciensein – olvasható a 444 szemléjében.

Koronavírus új változata: szokatlan, de enyhe tüneteket észleltek Dél-Afrikában

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a hónap elején egyre többen panaszkodtak az orvosnál erős fáradtságra és kezelt egy hatéves gyereket is, akinek nagyon magas volt a pulzusszáma, és láza is volt. Viszont semelyikük sem veszítette el a szaglását vagy ízlését. 

Coetzee azután értesítette a hatóságokat november 18-án, hogy egy négytagú család összes tagja megfertőződött, és totális kimerültséggel küzdöttek mindannyian. Azóta kiderült, mindegyikük a koronavírus új, omikron elnevezésű verzióját kapták el. 

Coetzee a Telegraphnak azt nyilatkozta, nagyjából kéttucatnyi betege fertőződött meg az új variánssal mostanáig, többnyire egészséges férfiak. A páciensek körülbelül felerészben voltak oltatlanok, és nagyrészt fiatalokról van szó, akik nem betegedtek meg súlyosan. Emmellett viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy az idősek nagyobb veszélyben lehetnek, főleg úgy, ha oltást sem kaptak.

Forrás: 444.hu, telegraph.co.uk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.