A rendőrök egy Spanyolországba induló repülőről szedték le a párt.

Két ember szökött meg egy karanténhotelből Hollandiában, a határrendőrség vasárnap fogta el őket egy Spanyolországba induló repülőgépen – írta meg az MTI nyomán a hvg.hu.

Megszökött két ember egy holland karanténból, mindkettejüknél kimutatták a koronavírus omikron variánsát

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A pár egy olyan szállodából lépett meg, ahol azokat a Dél-Afrikából érkezett, koronavírusra pozitívan tesztelt embereket különítik el, akiknél megtalálták a SARS-CoV-2 vírus új, omikron elnevezésű variánsát. A szökevényeket a rendőrség átadta az egészségügyi szerveknek, a pár ismét karanténba került. 

A karanténhoteleknél a rendőrség és egyéb biztonsági szervek látnak el őrszolgálatot, ezt korábban egy holland hatósági szóvivő közölte. A pár szökése előtt pár órával pedig Hugo de Jonge holland egészségügyi miniszter beszélt arról, hogy a hatóságok biztosítani fogják a vesztegzár-előírások betartását. 

Hollandiában jelenleg – a holland közegészségügyi intézet (RIVM) vasárnapi jelentése alapján – 13 fertőzöttnél mutatták ki az omikron variánst, ők a pénteken Amszterdamba érkező dél-afrikai repülőgépjáraton utaztak.  A 624 ember közül 61-nek lett pozitív a koronavírus-tesztje. 

A fertőzötteket egy Amszterdam közelében lévő őrzött hotelben szállásolták el, ahol legalább öt napig kell maradniuk. Azoknak, akiknek a tesztje negatív volt, ugyancsak öt napig önkéntes karanténba kell vonulniuk. „Ellenőrizni fogjuk, hogy valóban tartják-e magukat a szabályokhoz” – jelentette ki de Jonge újságíróknak nyilatkozva.

Forrás: MTI via hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.