A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben szerdán.

Pofont kapnak oltáselleneseknek: fogy a türelem, jöhet a kötelező oltás az egész EU-ban?
Kép: Pixabay

Ursula von der Leyen a koronavírus-járvány újabb hullámának összehangolt tagállami kezelését célzó bizottsági megközelítés ismertetésekor elmondta, hogy véleménye szerint uniós szintű megbeszélésre van szükség a koronavírus elleni kötelező oltásról és arról, miként ösztönözhető a védőoltás beadása, ugyanis az EU 450 millió lakójának egyharmada még mindig nincs beoltva.

Hangsúlyozta azonban, hogy a döntés meghozatala nemzeti hatáskörbe tartozik.

Ausztria nemrég döntött arról, hogy mindenkinek kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást, aki az ország területén bejelentett lakcímmel rendelkezik. A szabályszegőket akár

7200 eurós pénzbírsággal is sújthatják.

Olaf Scholz leendő német kancellár kedden jelezte, hogy támogatja a vakcinálás kötelezővé tételét.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
legjobb út a polgárháború felé vezető úton...arról nem beszélve húgyagyú barmok...azt mondjátok,addig lesz járvány, amíg mindenkit be nem oltanak...nos számolgassunk kicsit..,.,.az unió lakossága 450 millió fő...tételezzük fel hogy mindenki beoltva...ez a világ lakosságának 6 %-a...miból gondoljátok f@szkalapok, ha 60-70 /-os beoltottságnál vidáman terjed a vírus...ami most van a legtöbb országban, azt a 6 százalékos átoltottság bármiben is befolyásolja??? nektek a matematika, az adatok a legnagyobb ellenségetek ,a saját marhaságotokon kívül...nos tehát ,a pofázás helyett ,várnám a magyarázatot hogy 6 % -os átoltottság miben fog segíteni??? és ne gyertek a hülye dumával hogy akkor legalább Európa tiszta lesz.. mert egy járvány nem így működik...nem áll meg a határokon...ha meg nem engeded utazni az embereket, akkor minden marad a régiben...ergo ez a kötelező oltás egy újabb praktika.. nehogy már fogyjon a profit...ja és mindezt elrendelni egy hatástalan löttyel, mert az fényesen látszik, több a fertőzött ,mint tavaly oltás nélkül...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike1
@rokker33: mi a bánatos közöd van az én testemhez isten megteremtette az immunitásodat is hisz mindent adott neked is hogy végy levegőt te meg akarsz nekem adni mást ami nekem nem jo a tüdőmre . szivemre !.
Nessy
@picike1: Már elnézésedet de akkora ostobaságot sohasem írtam. Egy COPD, emphizéma, vagy egyéb tüdő probléma esetén csak a kezelőorvos tud dönteni.
Tunes1106
Úgy látom jókor térek vissza megint megy egymás gyalázása. Túlétem a kovidot otthon de sajnos kaptam tőle egy tüdő embóliát.Bevitetett a háziorvos kórházba hatan voltunk egy szobában 4 oltott oxigénen állandóan ketten nem oltottak csak infúziót kaptunk. minden nap vérvétel a richterbe vitték a vérünket fel mert remdesivir infúziót kaptunk. Közölte a doktornő a másik oltatlannal hogy annyi az antitest termelése hogy gondolkodjon azon hogy vérplazmát adhatna betegeknek gyógyuláshoz! Az meg hogy magán rendelésekre járok két éve pénzért és nem kevés tb fizetek mert minden zárva van meg egy éves időpont azért mindenki gondolkodjon el. Oltatlan vagyok maradok is nem kell kezelni adja oda a befizetéseimet egy számlára kötök biztosítóval szerződéstés ő majd rendez mindent mert nem éri meg neki hogy beteg legyek! Nem kell finanszíroznom a sok léhűtőt!! Kérdezték a kórházban miért nem vagyok oltott mert jobban félek a mellékhatásoktól mint a betegségtől. Amik kb 2-3 évmúlva" fognak teljesen kiderülni", ezt elmondták a fizetett virológusaink is.
Tunes1106
Az a legnagyobb baj hogy a nagyságos szar asszony meg akarja szüntetni a Nürnbergi kódexet ami az emberi jogokról szól innentől azt csinálnak a gyógyszergyártók amit akarnak a világon .Semmi sem köti őket az emberi máltóság és jogokhoz. Olvassátok el a kódex 10 pontját és meg értitek miért akarják megszüntetni. Mert ha valaki felelősséget vállalna az oltásért és megfelelő tájékoztatást adnának akkor nem kellene megszüntetni a kódexet. De itt a profit számít és az emberiség létszámának csökkentése. Totális kontroll a lényeg annak a pár embernek akit a pénz már nem motivál csak a hatalom.
Tunes1106
Egy kis olvasni való függetlenül oltottnak oltatlannak hivatalos statisztikákkal szerintem ellenségeskedés helyet összefogás lenne a megoldás kellene egy kicsit mozgatni az agyunkat! informatialibera.ro/hu/vukics-ferenc-jon-az-oltottak-vilagjarvanya-az-uj-variansok-az-oltottakat-tamadjak-i/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.