A Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója szerint a belátható jövőben valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltások ismétlő dózisainak beadatására.

Évente lesz szükség emlékeztető oltásokra a Pfizer igazgatója szerint

Fotó: Sakis MITROLIDIS / AFP

Albert Bourla a BBC brit közszolgálati televíziónak adott, csütörtökön műsorra tűzött interjúban kijelentette: az évente ismételt oltásokra azért lesz szükség, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani a koronavírus ellen.

Elmondta: az egyik elterjedt, sokak által ma is tényként kezelt rémhír szerint az ő felesége belehalt a koronavírus elleni oltásba, és őt emiatt – illetve egy másik rémhírváltozat szerint csalás gyanújával – őrizetbe vette az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI).

Mindebből természetesen egy szó sem igaz, "feleségem nagyszerűen érzi magát" – tette hozzá.

Elmondta: azon, hogy őt az FBI őrizetbe vette volna, még csak nevetett, de a felesége haláláról terjesztett rémhíren – amelyhez felesége fotóját is mellékelték a rémhír terjesztői – már nagyon felbosszantotta magát, és aggódni kezdett családja biztonsága miatt is.

A Pfizer vezérigazgatója kijelentette ugyanakkor: amit ő és családja e rémhírek miatt átél, semmiség azokhoz az emberéletekhez képet, amelyek a rémhíreket kitaláló emberek által terjesztett ostobaságok miatt vesznek oda. "Azok ugyanis, akik tényleg elhiszik, hogy feleségem belehalt az oltásba, azt mondják, hogy én ebből nem kérek" – fogalmazott Albert Bourla.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@magyar1: Az a mondás az oltás tagadóknál, hogy ez csak egy influenza. Annál is évente van oltás, attól függően, épp melyik variánsok szerencséltetnek bennünket. Ahogy a klímaváltozás előre halad, lesz ez még rosszabb is. Olyan fertőzések fognak fellépni, amivel eddig Európa nem komoly formában nem találkozott, legfeljebb ha egy, egy turista hazahozta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pálinkás Pál: Tudod, én nem gyógyegerek, hanem betegek közt éltem sokáig, és sok évig önkéntesként a Hospice-ban. , Én tisztelem a beteget, és a halált is.
Nessy
@Csizmás Kond: Az élet: küzdelem, a cél: halál.
magyar1
@division: Na de melyik vállalkozás kötelezhet vásárlásra, riogatva hazudva stb. Ezek uralkodnak már, kell a pénz nem mondom ha jót tesznek, de hogy oltás mellett is megfertőződhetnek és terjeszthetik tovább a vírust az azért igen szégyenteljes pénzkeresés.
division
@Nessy: Mondhatod neki. "Gyúrunk vazze", neki ennyi a lényeg.
division
@magyar1: Amennyiben az omikron mutáció a vírus gyengülését jelenti valóban, akkor a vakcinagyártók hatalmas dolgot tettek le (ismét) az asztalra. Ezek az oltások sosem arról szóltak, hogy nem lehetsz fertőzött, hanem hogy ne kerülj intenzívre, ne legyen maradandó károsodásod. Az átoltottság mértéke egyre nagyobb, így a vírusnak kevesebb "táplálék" jut, amitől elvileg meggyengülhet. A végét persze azért még várjuk ki, egyelőre ez még nem kőbe vésett dolog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.