A Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója szerint a belátható jövőben valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltások ismétlő dózisainak beadatására.

Évente lesz szükség emlékeztető oltásokra a Pfizer igazgatója szerint

Fotó: Sakis MITROLIDIS / AFP

Albert Bourla a BBC brit közszolgálati televíziónak adott, csütörtökön műsorra tűzött interjúban kijelentette: az évente ismételt oltásokra azért lesz szükség, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani a koronavírus ellen.

Elmondta: az egyik elterjedt, sokak által ma is tényként kezelt rémhír szerint az ő felesége belehalt a koronavírus elleni oltásba, és őt emiatt – illetve egy másik rémhírváltozat szerint csalás gyanújával – őrizetbe vette az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI).

Mindebből természetesen egy szó sem igaz, "feleségem nagyszerűen érzi magát" – tette hozzá.

Elmondta: azon, hogy őt az FBI őrizetbe vette volna, még csak nevetett, de a felesége haláláról terjesztett rémhíren – amelyhez felesége fotóját is mellékelték a rémhír terjesztői – már nagyon felbosszantotta magát, és aggódni kezdett családja biztonsága miatt is.

A Pfizer vezérigazgatója kijelentette ugyanakkor: amit ő és családja e rémhírek miatt átél, semmiség azokhoz az emberéletekhez képet, amelyek a rémhíreket kitaláló emberek által terjesztett ostobaságok miatt vesznek oda. "Azok ugyanis, akik tényleg elhiszik, hogy feleségem belehalt az oltásba, azt mondják, hogy én ebből nem kérek" – fogalmazott Albert Bourla.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@magyar1: Az a mondás az oltás tagadóknál, hogy ez csak egy influenza. Annál is évente van oltás, attól függően, épp melyik variánsok szerencséltetnek bennünket. Ahogy a klímaváltozás előre halad, lesz ez még rosszabb is. Olyan fertőzések fognak fellépni, amivel eddig Európa nem komoly formában nem találkozott, legfeljebb ha egy, egy turista hazahozta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Ez bizony komoly üzlet a gyártóknak, míg világ a világ addig lesz munkájuk,pénzük.
Nessy
@magyar1: Az a mondás az oltás tagadóknál, hogy ez csak egy influenza. Annál is évente van oltás, attól függően, épp melyik variánsok szerencséltetnek bennünket. Ahogy a klímaváltozás előre halad, lesz ez még rosszabb is. Olyan fertőzések fognak fellépni, amivel eddig Európa nem komoly formában nem találkozott, legfeljebb ha egy, egy turista hazahozta.
Nyírfa
@Nessy: Ettől tartok. Hogy a klímaváltozás felborít mindent, és várhatunk, amíg kialakul az új egyensúly. Viszont arra szerintem nagyon is kéne figyelni, hogy ne csesszük szét a természetes immunitásunkat oltások halmozásával. Abból indulok ki, hogy Isten nem gyártott selejtet, amikor megalkotott minket. Ezt nem én találtam ki, de tetszik. :)
csak úgy....
@Nessy: rágondolni is rossz de nagyon igazad van!
Pálinkás Pál
naná...örök bevétel...remélem valaki lelövi...
Nessy
@Nyírfa: Sajnos egyre több invazív vírus terjesztő szúnyog, bolha, poloska stb. él meg itt is a felmelegedés miatt, és okoz olyan fertőzéseket, ami ellen nem vagyunk immunisak, eddig nem találkoztunk velük. Anno pár ezer spanyol hódító vitte magával pl. a himlő, kanyaró kórokozóit Dél Amerikába, ami aztán ott kultúrák végét jelentette, mert ott nem ismerték addig!
Nyírfa
@Nessy: Ahová csak lehet, letettük a névjegyünket. De most tekintsünk el az ősi kultúráktól, hiszen ég és föld a különbség az akkori és a mai körülmények között. Ha nem vetjük latba a tudásunkat az új és újabb fertőzések kivédésében, akkor a jövendő életünk tényleg abból fog állni, hogy melyik gyógyszergyár fog előállítani számtalan új formátumot. Ami, lehet, hogy számukra anyagilag előnyös, de a szervezetünknek, nem annyira.
jesz
Kedves igazgató! játszunk olyant, hogy már elértük a belátható jövőt...a negyedik fájzert mikor kapja meg az a pár tízezer polgár, akikben elmúlt a vakcína hatása?...van-e ráhatása az itteni oltásra?...

Napersze ez inkább költői kérdés, mert még csak a harmadik oltáson rugózik a hatalom.
Nyírfa
Nagyon nyugtalanító, hogy a vakcinák csupán néhány hónapos védelmet adnak, s lassan hatványra emelhetjük a szükséges ismétléseket.
division
@Pálinkás Pál: Ez a beszólásod sem volt másra jó, minthogy növeld a gázsidat. Mások tudtak érdemben társalogni, na de ilyen ez. Téged kellene már lelőni, nem azokat akik az emberiségért dolgoznak. Te csak élősködsz másokon, egy potyautas vagy a rendszerben.
division
@magyar1: Nyilván kell pénz ahhoz, hogy megmentsék neked is azt a buta fejedet mint paliét. Hogyan képzeled mégis azt, hogy fejlesszenek, kutatásokat végezzek pénz nélkül? Te ingyen dolgozol? Sokszor jobb lenne ha nem szólalnál meg.
division
@Nessy: Abszolút jól látod a helyzetet. Ami most van még csak a kezdet.
Nessy
@division: Az influenza kórokozója is mindig változik, ezért van évente oltás, más összetevőkkel. Őszintén szólva, én is évekig igyekeztem elbliccelni, minden év elején elkaptam, és akkor három napra elmentem szabira, gyógyszer, ágynyugalom. Aztán már tüdőgyulladás lett belőle, méghozzá elég súlyos formában. Akkor aztán szót fogadtam a háziorvosomnak. eleinte minden évben jött az asszisztens, és a házban lakó idős korosztályt végig oltotta. Ma már magamtól is elkocogok. Azóta még náthás sem voltam.
division
@Nessy: Nyilván nem szórakozásból fejlesztik ki a védőoltásokat, figyelik a változásokat a kórokozók szerkezetében, stb. Az egy dolog, hogy vannak emberek akik képtelenek elkapni (vagy megérezni), többek között én is ilyen vagyok, de ez az emberek jó ha 20% - a. Ettől még beadatok minden oltást, mert biztosra akarok menni. Nejemért meg már kezdek aggódni, ma délelőtt megint rosszabbul lett, felment 140/105 - re a vérnyomása, kellett vagy két óra mire nagyjából helyreállt. Most megint jött - ment kicsit, és megint le kellett feküdnie. Neki gyengébb a szervezete, van egy kis pajzsmirigy alul működése is, komolyabb küzdelmet kell vívnia az immunrendszerének az oltásokkal meg a Favi gyógyszerrel együttesen. Véroxigén szint rendben. Bele sem merek gondolni, mi lenne ha nem védené ennyi minden. Remélem elmúlik végre neki, kolléganői 1 hét alatt letudták, a szag és íz problémájuk is megszűnt, neki az sem, pedig megfázva abszolút nem volt, azaz a pali féle nátha elmélet alapjaiban megdőlt.
Pálinkás Pál
@Nessy: no..most én több mint 20 éve nem voltam lázas...oltás nélkül../ flu, nátha /...most már lassan 2 éve hisztiztek, a helyzet ugyanaz..max 36,8...miért is kéne oltanom magam?...ne gyere a " mást védesz " dumával...a norvég példa jól mutatta, az oltottak simán átfertőzték még egymást is...tehát, miért is kéne oltakoznom?..
Nessy
@Pálinkás Pál: Nem tudom éveid számát, nincs is hozzá semmi közöm. Sok évtizedig én is elvoltam, aztán azóta jönnek a problémák, pláne miután egyedül maradtam. Már írtam, hogy felőlem azt csinálsz amit akarsz! Csak ha az ember nem dobja fel időben a talpát, bizony az évek múlásával olyan állapotok is előjönnek, amire addig nem is gondolt. Kinél előbb, kinél később! Csak tudnám ki volt az a lökött, aki ezt "Szép kornak"nevezte el.
Pálinkás Pál
@Nessy: nem vagyok tini, 50 elmúltam már, tehát nem ifjoncként írok...
Nessy
@division: Mielőbbi javulást az asszonypajtásnak! Üzenem neki, hogy így ünnepek előtt mi nem érünk rá beteg lenni! (Csak akkor mond meg neki, ha van most némi humor érzéke!!!) Remélem, nem lesz komolyabb baj! Nézd meg a Favi mellékhatásai közt nem e szerepel a vérnyomás változás!!! Nagyon gyakori gyógyszer mellékhatás, a szédüléssel együtt!
Nessy
@Pálinkás Pál: gyermekem lehetnél! :-))))
Pálinkás Pál
@Nessy: és akkor mi van?...nem a kor a téma...az egy állapot amit kapunk, mindenki öregszik...csak nem mindegy hogyan...én még mostanság is naponta gyúrok,súlyzózom, igaz messze nem annyit mint 20 éve...nem sterilszobában élek, nem is kell dokihoz rohannom ha beköszönt a takonykór...és a covidról...lassan 2 éve tart...nekem még az ismerőseim között egy beteg sem volt..de mint mondtam, nem " gyógyegerek " társasága vagyunk..
division
@Nessy: Komolyan ilyen gyereket szerettél volna? :-))
Csizmás Kond
@Nessy: Azért szép mert elértél odáig...de képzelj el egy futóversenyt ahol azt írja a célnál finis...:)
division
@Pálinkás Pál: Nyilván nem vagy tini, a stílusod és az agyad kapacitása ellenben igazi "gyúrunk vazze", ezt le sem tagadhatnád, na de írtad is, hogy gyúrsz. Azért felettébb érdekes, hogy azért, mert rajtad (elmondásod szerint) nem fog a vírus egyelőre (majd fog az átkom legfeljebb:-))) ), miért gondolod, hogy másoknak sem lehet baja? Magadból indulsz ki, no meg a szilajcsiko.hu - ból, ami nem a legjobb szemlélet (persze a pénz beszél). Az ismerőseid sem voltak még betegek... ez megint olyan szöveg, mint amikor én mondom, hogy az enyémek között meg sokan megkínlódtak ezzel a szarral már. Sokat hiszel magadról, holott a neten kívül még nem bizonyítottál magadról semmit. Én megtenném, de fosol tőle, hogy elém állj. A másik meg az, hogy attól, hogy nincs neked és a szuper haverjaidnak tünetei, még fertőzhettek orrba szájba másokat. A norvég dologról meg csak ennyit: vasarnap.hu/2021/12/04/elszabadult-az-omikron-varians-egy-norvegiai-ceges-partin/ Látszik, hogy az Index az marad ami továbbra is. Na, ez már két eltérő hír ugyanarról a témáról.
Pálinkás Pál
@division: és akkor mi van?...oltottak voltak, oltottak fertőztek..ja...te hülye, mióta a világ világ, voltak járványok...a természet megszabadult a gyengébbtől...és mint mondtam leszarom mit csináltatok..hiszen ti oltottak védettek vagytok,legalább is ezt pofázzátok állandóan, hát akkor lehet elkussolni, mi nem akarjuk magunkat megvédeni...tehát nyomi...vagy szart sem ér az oltásotok, akkor ne akard rám erőszakolni, ha meg valóban megvéd titeket, akkor mi a problémátok??? ne gyere a hülye dumával a kórházakról,több az oltott mint az oltatlan, járj utána..majd ha látom, hogy az oltás valóban megvéd bármitől, no akkor esetleg beszélgethetünk a dologról komolyabban, amíg csak kísérleti patkányt játszotok a gyógyszergyáraknak, addig engem hagyj békén a baromságaiddal!!!
division
@Pálinkás Pál: Az omikron ellen még nincs oltás, tehát aki fertőzött, eleve olyan, mintha nem lett volna oltva. Az oltás a komolyabb szövődményektől véd meg, nem a fertőzéstől, egyszer majd megérted. Oké, felőlem ne oltasd magad be soha semmivel, de ne is menj emberek közé ebben az esetben. Ezt a "gyengébbeknek meg halnia" dumát meg jobb ha befejezed, mert nagyot fog egyszer visszaütni. Sajnos vannak, akiknek gyengébb az immunrendszerük, és vannak, akiknek meg az agyi kapacitásuk.
Pálinkás Pál
@division: az omikron gyenge vírus..ott a link, de ide is beteszem ,ne hülyén halj meg...
propeller.hu/szorakozas/3744892-virologus-omikron-variansnak-inkabb-oruljunk-szelidul-virus
mellesleg az a " magyar " nevű világlap, olyan nyihaha szintű...és te pampogsz nekem?...
Nessy
@Pálinkás Pál: Tudod, én nem gyógyegerek, hanem betegek közt éltem sokáig, és sok évig önkéntesként a Hospice-ban. , Én tisztelem a beteget, és a halált is.
Nessy
@Csizmás Kond: Az élet: küzdelem, a cél: halál.
magyar1
@division: Na de melyik vállalkozás kötelezhet vásárlásra, riogatva hazudva stb. Ezek uralkodnak már, kell a pénz nem mondom ha jót tesznek, de hogy oltás mellett is megfertőződhetnek és terjeszthetik tovább a vírust az azért igen szégyenteljes pénzkeresés.
division
@Nessy: Mondhatod neki. "Gyúrunk vazze", neki ennyi a lényeg.
division
@magyar1: Amennyiben az omikron mutáció a vírus gyengülését jelenti valóban, akkor a vakcinagyártók hatalmas dolgot tettek le (ismét) az asztalra. Ezek az oltások sosem arról szóltak, hogy nem lehetsz fertőzött, hanem hogy ne kerülj intenzívre, ne legyen maradandó károsodásod. Az átoltottság mértéke egyre nagyobb, így a vírusnak kevesebb "táplálék" jut, amitől elvileg meggyengülhet. A végét persze azért még várjuk ki, egyelőre ez még nem kőbe vésett dolog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.