A katolikus egyházfő szerint az a legrosszabb, hogy kezdünk hozzászokni ahhoz, hogy a menekültekkel olyan embertelenül bánnak, mint anno a náci és szovjet koncentrációs táborokban.

Ferenc pápa: A menekülttáborok a mai koncentrációs táborok
Fotó: ANDREAS SOLARO / POOL / AFP

A migrációról és a menekültek helyzetéről is beszélt Ferenc pápa Cipruson tett látogatásán. A Reuters beszámolója szerint

a katolikus egyházfő szerint sok menekültek olyan körülmények között tartanak, mint ahogy szokás volt a náci és szovjet koncentrációs táborokban.

Mint mondta, sokan még mindig nem értik, hogyan engedhették meg korábban, hogy ilyen táborok létezzenek a háborúk utáni időszakban, pedig valójában most is van ezekre példa. Ezzel arra utalt, hogy sok menekülttáborba (például Líbiában) erőszakkal küldik vissza a menekülteket, amikor kiutasítják őket Európából.

Ők koncentrációs táborokba kerültek, ahol a nőket árulják, a férfiakat kínozzák, és rabszolgaként bánnak az emberekkel. A legrosszabb az, hogy kezdünk ezekhez hozzászokni. Ez a nemtörődömség súlyos betegség, amelyre nincs antibiotikum

- hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy sajnálja, hogy ilyen nehéz dolgokról kellett beszélnie, de mint mondta, felelősségének érzi azt, hogy felnyissa az emberek szemét a migráció kapcsán.

Beszéde előtt a pápa fiatal menekültek tanúságtételeit hallgatta végig, amely nagyon meghatotta. Pál apostol Efezusiakhoz írt levelét idézve azt mondta a négy tanúságtevőnek:

Isten álma egy békés világ, ahol fiai testvérként élnek egymás mellett. Isten a ti álmaitokon keresztül beszél hozzánk

- mondta a Vatican News tudósítása szerint.

A katolikus egyházfő arra hív mindenkit, hogy egy falak nélküli emberiségért munkálkodjunk, ahol különbözőségeikre büszke, kiengesztelődött embertársak élnek együtt.

Forrás: SzMo
Címlapkép: ANDREAS SOLARO / POOL / AFP

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Ferenc a kereszténység árulója és a sàtán követe. A keresztény hívők ádáz ellensége. Ezért kellett az előző Pápát eltávolítani, mert ő ilyen aljasságot nem akart megtenni.
Humanitárius, vallási mázzal vonta be a keresztények elleni hadjáratát Ferenc sátán, a zsoldos keresztény gyűlölő.
Az egyház szégyene, Európa szétverőinek aktív katonája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@vacsi: jól látod...
Merkelnek sokat meséltek a régi szép időkről, a náci tábokról, kínzásokról, milliók kívégzéséről... Ezt jóvá teendő úgy érzi, be kell fofadni a sok szerncsétlen menekülőt...akiknek közük sincs európához..ezek igazi élősködők, új honfoglalók...
A saját kastélyába, házába, egy öreg náci sem fogad be migránst, mert tudja, hogy másnapra elvágják a torkát...
Inkább a magyarokhoz küldik őket...
jesz
Frenc pápa migráns-láb mosogatás helyett a Vatikán eképzelhetetlen sok pénzéből visszaküldhetné őket ahonnan jöttek, vagy a Vatikán területén is elhelyezhetne pár ezret.

De nem teszi, mert mivé lenne akkor az egyház?
human
A menekülttáborok gondolatára építkezik a District 9 című film. Elsőre egy amúgy elég jól elkészített sci-fi-nek tűnik, de érdemes figyelmesen meghallgatni az előzetes szövegét és azt is nézni, hogy kik szájából hangoznak el a kritikus mondatok.
www.youtube.com/watch?v=hX59eO2z97Y
teuton57
@Málna: Ezek szerint te olvasni sem tudsz, csak firkalsz hülyesegeket dolgokrol, amikröl fingod sincs... Jol fizetik? Valszeg nem, mert napi 20-50 hülyeseg az "adagod"...
Málna
@teuton57: Ostobaságokat írogatsz, analfabéta. Semmi logika nincs benne. Na mindegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.