Februártól mindenkinek be kell oltatnia magát Ausztriában. (A 14 év alattiak, a terhesek, illetve a fertőzésen igazoltan átesettek, ha maximum fél éve estek át a fertőzésen, illetve a valamilyen egészségügyi okból nem olthatók a kivételek.) Aki ezt mégsem teszi, jókora büntetést kap.

Durván, százerzekre megbüntetik az oltást elmulasztó osztrákokat

Fotó: pixabay.com

Az osztrák közszolgálati televízió hírműsora, a ZIB értesülései szerint 2400, illetve 3600 euró (876 ezer, illetve 1,31 millió forint) éves bírsággal is számolhat a törvényjavaslat alapján az, aki nem hajlandó jövőre beoltatni magát a Covid-19 ellen jövőre – írja a 24.hu.

Az egészségügyi miniszter dönti majd el, hogy mely csoportok esetében kell alacsonyabb büntetési tétellel számolni. A bírságokat háromhavonta szabnák ki, így annak összege alkalmanként 600, illetve 900 euró lenne.

Minden oltatlannak legkésőbb február 15-ig felszólítást küldenek ki, március 15-e után már pénzbírsággal sújtják őket. A büntetésből befolyó összegekkel a helyi egészségügyi szervezeteket támogatják.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@TASzSz: igazad van..150 év török után ...
Pálinkás Pál
@TASzSz: ez is igaz, utoljára Mátyás alatt volt Magyarország.../ nem Rákosi, hanem az " igazságos " alatt /
TASzSz
@Pálinkás Pál: Mikor lett igazságos?!
TASzSz
@Pálinkás Pál: Halála után! Amikor hiányát érezték a rendnek, s rájöttek, hogy "DOBZSE-DOBZSE, JÓL VAN, JÓL VAN" nem lehet végleges megoldás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.