Reconquete! „Csaknem 15 ezren vagytok ma itt! 15 ezer francia, aki szembe megy a politikai korrektséggel, a szélsőbaloldal fenyegetéseivel és a média gyűlöletével” – ezekkel a szavakkal kezdte beszédét Eric Zemmour francia publicista, szélsőjobboldali televíziós médiaszemélyiség vasárnapi kampánynyitó rendezvényén a Párizs-közeli Villepinte-ben.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Talán nem ártana utánanézni a dolgoknak

ezek olyan melléfogások (az MTI tudatos hamisításait most hagyjuk), amik még guglis fordítással is kiszűrhetőek lennének

A Népszava „Megkezdődött a nyílt harc az Elysée-palotáért” címmel jött elő tegnap délután beszámolván: „Reconquete! - Eric Zemmour francia publicista, szélsőjobboldali televíziós médiaszemélyiség vasárnapi kampánynyitó rendezvényén a Párizs-közeli Villepinte-ben.” –ről.
Nagy kár, hogy ekkor már ismert volt pl. a lefigaro.fr „Présidentielle 2022 : Valérie Pécresse s'invite dans la bataille du second tour” cikkéből, hogy: „SONDAGE. Dans une enquête Ifop-Fiducial pour Le Figaro et LCI réalisée après sa désignation, la candidate LR apparaît en position de se qualifier pour le second tour. Avec 17% d'intentions de vote, elle progresse de sept points et fait jeu égal avec Marine Le Pen.”! =))
Igen jól látod Wazze, nagyon úgy néz ki, hogy Marine-nak ez a varsói légyott nem sok sikert hozott, sem ott, sem otthon. Persze ahogy azt mondani szokás: majd meglátjuk, az azonban tény, hogy a cikk azon megállapítása, hogy: „Az MTI beszámolójában mégsem jelenik meg egyáltalán a szélsőjobb kifejezés, Zemmourt mindvégig jobboldali politikusnak nevezi a magyar nemzeti hírügynökség” igencsak kettős.
Egyfelől a ténymegállapítás korrekt, bár meg kell jegyezzem, hogy a helyzet ennél sokkal rosszabb:
egyfelől; nem csak az MTI és kormány-média,
másfelől; a varsói banzáj kapcsán konzervatív jelzőt használtak, ami még ennél is nagyobb marhaság.
Ráadásul az európai közbeszédben Zemmour nem szélső-jobb, hanem ultra- vagy extrém-jobb besorolást kap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.