Berlinben hét középiskolában a tanulók több mint 90 százaléka, tizenháromban több mint 80 százaléka, további 30 iskolában pedig a tanulók több mint 50 százaléka nem német.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
PuPu
Szerintem az a lényeg, hogy a gyerekek tanulhatnak, emellett ezek a százalékok nem mondanak semmit, mert semmiféle más adatot nem lehet megismerni, melyekre szükség lenne egy értékeléshez - de milyen célból is?
Esetleg a te ijesztgetésedhez?
Ha a cikket elolvasod, abból kiderül, a németek ezt a kérdést is racionálisan kezelik - nem etnikai, hanem szociális alapon, amit nálunk sem ártana meghonosítani, ha meg szeretnénk akadályozni a tehetségek elkallódását és a minőségi munkaerő eltűnését...
:)
Pálinkás Pál
@PuPu: mondj példát cigány " minőségi munkaerő "-re..!
PuPu
@Pálinkás Pál: Kedves Pali, évtizedekig munkáltató voltam ilyen-olyan formában.
Mikor ABC-ket üzemeltettem, nekem volt például cigány pénztárosom, nem ő sikkasztott, hanem váltótársa, Hófehérke.
Volt oiyan pultosom, aki ezerszer tisztább és szorgalmasabb volt nemegy nemcigány társánál, mikor a Kardiológiai Intézetben betegként feküdtem, olyan gyönyörű és nett ápolónő mosdatta ki a szarból a szomszéd ágyon fekvő öreget, hogy nem merted volna megszólítani civilben, és tette a dolgát kedvesen és folyamatosan.
Emellett ha ma kiugrana a földből az összes csővezeték, melyet cigányok fektettek, ha kiperegne a téglák közül a malter, melyet cigányok kevertek, ha kiesne a társadalomból a milliónyi cigány és félcigány, megnézhetnénk magunkat, hidd el.
Igaz, régebben a cigány dolgozhatott tisztességes pénzért, taníttathatta a gyermekét, nem kellett tüzelőt lopnia télre, és a többségi társadalom tagjai nem mertek nyíltan és pofátlanul cigányozni.
Természetesen van probléma egyes emberekkel, akik történetesen cigányok, de van probléma egyes emberekkel, akik svábok, sokácok, bunyevácok, csak azok bőre nincs sárgára vagy kékre festve, ezért aztán magyarnak hívod őket, vicceskedve.
Tudod Pali, a három magyar egy sváb, egy zsidó meg egy cigány...
:)

Fatornyos kis falunkban volt cigány orvos, fogorvos, gyógyszerészek, építési vállalkozók, villanyszerelők, kúművesek, burkolók, látogass meg, ha akarod bemutatlak egyiknek-másiknak...
PuPu
@KisTehen: Helyes.
A németek úgy látszik képesek tanulni a múltjukból, a fajelmélet tarthatatlanságáról, mi meg nem vagyunk képesek tanulni semmiből.
:(
Rizikó
@PuPu: Te most azzal érvelsz, hogy mennyire becsületesek, dolgosak a cigányok és az ország sehol nem tartana nélkülük?
Összekevered a bőrszínt az egyéb jellembeli tulajdonságokkal. Nem az a baja senkinek a cigányokkal, hogy más a színe, hanem, hogy tele vannak velük a börtönök és ha egy bűncselekményt leírnak, kottázni lehet, melyiket követte el cigány.

Ez a probléma. De csak hogy ne lehessen félremagyarázni vegyük a jégesőt. Azzal sem az a baj, hogy sötétkék lesz az ég, hanem hogy a jég szétver mindent!

Az pedig, hogy a cigányok ilyen gyalázatosan szerepelnek a bűnügyek tekintetében, ne varrd a többségi társadalom nyakába. Egy fehér nem kap annyi esélyt, támogatást, mint egy cigány! Ezek viszont tények voltak és várom a megtisztelő válaszod!
PuPu
@Rizikó: Hát, egészen az utolsóelőtti mondatodig azt lehetett hinni, hogy vitaképes vagy, de ezzel elcseszted...
Mondjad jóbarát, mennyi adójóváírást tud felvenni az általad megálmodott cigány?
Aztán milyen egyéb támogatásban van része? Ha lehet, akkor konkrétan...
Egyébként a dolog ezer sebből vérzik, kezdve azon, hogy a cigányság nem homogén massza, csak - és éppen a bőrszíne miatt - sokan szeretnék ezt a sztereotipiát közkinccsé tenni, de te például lakóhelyem egyik-másik építési vállalkozójához képest szerencsétlen putrilakó vagy, egyik-másik cigányzenészhez képest meg műveletlen, ostoba fajankó.
De mondjuk egy cigány orvoshoz, tanárhoz képest is könnyen előadódhatnak kisebbségi komplexusaid, gondolom.
A cigányság nem csak vagyoni, műveltségi tekintetben differenciált, hanem mint nép sem egységes, az oláh-cigány más tradíciót képvisel, mint egy erdélyi Gábor-cigány, a romungro szokásrendszere se hasonlít a többiekére, még nyelvi eltérések is vannak, hogy a küllemi eltérésekről ne is beszéljünk.
De mindegy is, a dédunokád majd megismerkedik ezzel alaposabban, amikor a XXII. században India veszi át Kína mai szerepét, neked elég hunyorogni, de neki festeni is kell majd magát...
Jellembeli tulajdonságod neked van, mint egyénnek, egy népnek nincs jelleme, merthogy az egyénekből áll más és más tulajdonságokkal, melyeket millió dolog befolyásol, például a neveltetés, az iskolázottság, a társadalmi környezet, a munkakörnyezet, a szokásrendszer, a genetika, a családi múlt, a követhető magatartási minták, stb.
És a börtönökben azért van a rengeteg cigány, mert egyszerűbb bezárni a tyúktolvajt, mint levonni a fizetéséből a tyúk árát meg a büntetést.
Most engedték szabadon Mengyi Rolandot, aki több százmilliós sikkasztás miatt ült, de négy éves ítélettel a nyakában 22 hónap után szabadult a kecskeméti parkettás börtönből, számolj utána, hogy a becsukott cigányok által okozott kár hányszorosa a százmillió?
De persze ez is rossz érv, mert Julcsa ángyinak adott esetben...
Rizikó
@PuPu: Megnevettettél!
Szóval a cigányoktól nekem kellene tanulnom és felnéznem rájuk, de mit gondolok én, hogy ők adóvisszatérítést igénybe tudnának venni?
Rizikó
@Rizikó: Jellembelit tulajdonságok. Az egyénekről beszéltem, akiknek együtt is kiütköznek ezek a tulajdonságai. Mire gondolok? Arra, hogy egy utcán szabadon kódorgó, figyelmetlen cigánygyerek elsodrása miatt már volt halálos lincselés. Arra gondolok, ha az uzsorázás szót meghallom, cigányra gondolok. Ezek olyan tulajdonságok, amiből az óvatos ember általánosít, ha nem akar áldozatul esni ezeknek a két lábon járó ajándékoknak. Hiteltelen a mondanivalód és köszönő viszonyba sincs a mindennapokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.