Megválasztotta Olaf Scholzot kancellárnak szerdán a német szövetségi parlament (Bundestag) – írja az MTI.

Mától ő Európa egyik legnagyobb hatalmú embere

Fotó: pixabay.com

A távirati irodát idézve a 24.hu emlékeztet arra, hogy a 736 fős parlamentben 707 képviselő vett részt a kancellárválasztáson, és 395-en támogatták a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusát. Ez 26-tal több a minimálisan szükséges 369-nél. Olaf Scholz a második világháború utáni Németország kilencedik – és negyedik szociáldemokrata – kancellárja.

Elődje, a 2005-ben hivatalba lépett Angela Merkel négy ciklus – 5860 nap – után, önként távozik a tisztségéből. Olaf Scholz megválasztása után Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök hivatalában átveszi megbízólevelét, majd a Bundestagban leteszi hivatali esküjét.

Olaf Scholz kormányát az SPD, a Zöldek és liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) koalíciója alkotja. A minisztereket a szövetségi elnök nevezi ki, majd ők is leteszik a hivatali esküt a Bundestagban, ugyancsak szerdán. A Scholz-kormány 2005 óta az első szociáldemokrata vezetésű kormány Németországban, és az első olyan kormány az ország második világháború utáni történetében, amelyet három partner alkot.

Forrás: 24.hu/MTI

Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libellle
@rokker33: Ja az lehet de pénz nélkül problemásabb lehet az " azt csinálok amit akarok". Nem sokáig fog kölcsönöket kapni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
libellle
@rokker33: Végül is igen. de nem lesz jó a jelenlegi egyszemelyi hatalomnak. Egy nagyon erös küügyminiszterin lesz aki nagy hatalmat kapott a Kanzelertól.
rokker33
@libellle: ezt jó tudni.Mondjuk mindegy mert Orbánt úgy sem fogja különösebben érdekelni, hisz azt csinál amit akar!!
libellle
@rokker33: Ja az lehet de pénz nélkül problemásabb lehet az " azt csinálok amit akarok". Nem sokáig fog kölcsönöket kapni.
Ludas Matyi
@libellle: a nagyon erös külügyminiszterin egy szarszaju Grün akinek 8 elemije van. Meghamisitott egy egyetemi diplomat amit a szönyeg ala söpörtek. Towarische Putin akkorat röhögött, hgy kiesett a szekböl.
Ez az a politikai Regime amit nem kivanok Magyarorszagnak, mert az elsö lepesük az volt, hogy felemeltek az energia arakat 60 %-al.
A masik, hogy tegnap közölte az RTL hogy a kormany bevandorlasi orszagga akarja alakitani Nemetorszagot.
Nem eleg hogy a Merkel 16 ev alatt a segge ala tette az orszagot most jött egy tudatlan korman,y akik teljesen tönkre is fogjak tenni.
Claudia Roth Kultur miniszterin: 8 elemi es Müslüm vallasu,
Özdemir Agrarminiszter, aki meg nem latott egy farmot sem eleteben. Utalja a nemteket es mindig is azt hangoztatta es hangoztatja, hogy a nemet vert ki kell az orszagbol irtani.Szinten Müslüm vallasu.
Christine Lambrecht honvedelmi miniszterin fog parancsoat osztogatni a diplomas tabornokoknak. Volt uttörö a Honecker allamban.
Sorolja?
Nem sorolom.
Ludas Matyi
@rokker33: nem mert a Merkel csicskasa. Hata mögül fogja Merkel öt iranyitani.
Egy szarszaju, hazug, esküszegö csicskasa a Bilderberger Clannak!
Ludas Matyi
@durbincs: tuti. Nezd meg a nemet TV adasokat, csakis homokosok, atoperaltakat es lesbiket reklamoznak. Mar nincsen olyan reklam ahol ne lenne nezser, vagy Müslüm.
A bemondokat is valtjak le a Müslümökre es a nezserekre.
Rohad a vilag de a gocpont Nemetorszagban van.
Vedjetek meg a hazatokat, mert a nemet mar arra alkalmatlan!
Eladott Ország
"A német médiában uralkodó totális, minden ellenvéleményt eltaposó balliberális véleménycenzúra ellenére Orbán Viktornak lehetősége nyílt arra, hogy Olaf Scholz német kancellár megválasztásának napján, cenzúrázatlan véleménycikkben oszthassa az észt a német olvasóközönségnek azzal kapcsolatban, ami nem fért bele Szamizdat címen futtatott, szatirikus sorozatának legutóbbi darabjába."
www.miniszterelnok.hu/szamizdat-14/
Ludas Matyi
@durbincs: összekeversz edesanyaddal suvernyak! En itt elek te szarszaju, en atelem ami itt törtenik te göreny.
verőce21
Akárhogy nézem, valami nagyon alattomos dolog készül a kormányunk ellen. Kívül és belül egyaránt. Scholz üzenget és fenyeget, maki nagymellénnyel eltistákkal találkozgat, egyezkedik a zsidókkal, felsorakoznak mögé a balliberális oligarchák és feri visszavonul...

Mire készülnek, hogy akarják OV-t megbuktatni?
csak úgy....
@verőce21: pofon egyszerü,-nyilvánosságra hozzák,hogy mennyit loptak fideszék!
azt ugye te sem tagadod,hogy curva sokat loptak!? :)
csak úgy....
@verőce21: kezdödik a dedóskodás? :) asszem lesz besza..ás,ha kiderül,hogy a szabálytalanul fölhasznált eu. pénzekböl mennyit kell visszadellázni..
verőce21
@csak úgy...: Kezded a hazudozást ismét?
csak úgy....
@verőce21: honnan szeded,hogy én hazudok?ti, amibe nem nyomják bele az órrotokat azt nem is látjátok? csak a ledes vö után, mennyit utalt vissza a magyar kormány,hogy elcsituljon a turpisság?
Ludas Matyi
@durbincs: mondtam mar neked suvernyak, hogy hetero vagyok, keressel mast leszopni a Blaha aluljaroban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.