Izraelben az omikron vírusváltozat terjedése és az R fertőzési együttható fokozatos emelkedése miatt már a koronavírus-járvány ötödik hullámának kitörését próbálják megfékezni – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja a ynet vasárnap.

Nincs még vége! Izraelben már a járvány ötödik hullámára készülnek

Fotó: MENAHEM KAHANA / AFP

Naftali Bennett miniszterelnök az izraeli kormány vasárnapi ülésén óva intett a koronavírus-járvány újabb hullámától. "Ha nem teszünk azonnali lépéseket, akkor a zárlathoz fogunk eljutni"- mondta, és oltakozásra biztatta a megfelelő oltottsággal nem rendelkezőket.

Bennett a "zöld címke" nevű korlátozás bevezetését javasolta a bevásárlóközpontokban, e szerint csakis helyi védettségi igazolványokkal vagy friss, negatív koronavírus tesztekkel lehetne látogatni a plázákat. Ez szerinte egyszersmind több izraelit késztetne az oltások felvételére.

A The Times of Israel című angol nyelvű hírportál szerint jelenleg Izraelben 55 esetben azonosították az omikron vírusváltozatot, s közülük harminchatan Angliából, Franciaországból, az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Dél-Afrikából, Fehéroroszországból, Magyarországról, Olaszországból és Namíbiából érkeztek az országba.

Az omikronnal kapcsolatos aggodalmak okán a kormány úgy döntött, hogy újabb tíz nappal meghosszabbítja a külföldről hazatérőkre vonatkozó különleges korlátozásokat, s szigorítja a "zöld osztály" címen korábban bevezetett iskolai könnyítéseket.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Na annyi nektek amikor a plázák tönkremennek! Majd összecsap a virusüzlet meg a kereskedelmi.
Gazella
Agymosott faszok. Nincs Izraelben semmi...
Namely
"az R fertőzési együttható"
régen a kör területét kellett kiszámolni, de még 2 hisztériás év, és ez lesz az alapfeladat minden iskolai matekkönyvben

:D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.