Az ünnepek után számíthatunk arra, hogy az omikron variáns fogja dominálni az uniós koronavírus-eseteket. Erről Usula von der Leyen beszélt – számolt be róla az rtl.hu.

Aggasztó hírek érkeztek az omikron variánsról, nehéz idők jönnek az EU-ban

Az Európai Bizottság elnöke elmondta: az EU felkészült arra, hogy felvegye a harcot a variánssal. Habár a blokk polgárainak 66,6 százalékát már beoltották, sajnálja, hogy a vírus így is megzavarja az év végi ünnepeket.

Hasonlóan sokakhoz, engem is szomorúvá tesz, hogy a karácsonyt beárnyékolja a járvány

– mondta.

Az AP amerikai hírügynökség azt írja: a kontinensen hasonló helyzet várható a jövő év elején, mint amilyen most az Egyesült Királyságban alakul. Itt már napokon belül dominánssá válhat az omikron, ami lényegesen gyorsabban terjed, mint az alfa variáns. Dr Jenny Harries, az ország egészségügyi szervének vezetője azt mondta, hogy ez a variáns nyújtja a legnagyobb kihívást a járvány kezdete óta.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint már a világ 77 országában van jelen az omikron. Jó hír viszont, hogy  az omikronos betegeknél egyelőre úgy tűnik, egyhébb a koronavírus lefolyása, mint azoknál, akik korábban kapták el azt.

Azonban a WHO figyelmeztet, hogy a járványt így sem szabad lebecsülni.

Forrás: RTL
Címlapkép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Lehet, hogy az omikron nem okoz talán annyira erős tüneteket majd, de jóval nagyobb lehet a fertőzőképessége, ami a bulik által újabb mutánsokat okozhatnak, és a kör sosem fog bezárulni. Az oltásellenesek persze ezt sosem fogják megérteni, a 6 elemi ehhez nagyon kevés.
Pálinkás Pál
@division: fogd be a pofádat, te vagy itt a legnagyobb mutáns ,azzal a pár hülyével,akivel egymás vállát veregetitek itt...miért nem kussolsz, másik cikk alatt méreginjekciót adnál az oltatlanoknak..és te nem vagy náci?...mit szólnak ehhez a zsiráf barátaid, akik a hisztit vezénylik?..nyugodtan felfordulhatnál, a gyerekeidnek is jobb lenne!..
division
@Pálinkás Pál: Na igen, kicsit berágtam annál a cikknél, de azt hiszem érthető is volt (és elég sokaknak ahogy néztem). Átléptetek egy határt most nagyon, a gyerekek lelkét baszhatjátok el, ráadásul a háborgók zöme még egy mondatot sem képes leírni 100 helyesírási hiba nélkül, ami mindent elárul róluk. Amúgy csak egy kérdés: Miért adja a szülők zöme nagy nyugalommal a gyerekeinek a 100 forintos mikulást, a Tesco gazdaságos szaloncukrot, chipset, kólát, műkajákat, és még lehetne sorolni? Tudod te, mit művel egy fiatal csontozattal a kóla, mit okozhatnak azok a zsíros, cukros szénhidrátok, amelyek ellen senki nem lázadozik? És akkor itt van egy védőoltás, ami ugye majd valamikor netalán okozhat netalán valami rosszat, netalán...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.