Megdöbbentő hírekről számolt be a Népszava.hu a Frankfurter Rundschau írása alapján. 

Hiába van Oroszországnak immár öt különféle vakcinája a Covid ellen, a tehetős oroszok körében virágzik az oltási turizmus.

Szputnyik ide vagy oda, a tehetős oroszok külföldre mennek Covid oltásért

Fotó: DIMITAR DILKOFF / AFP

Utazási irodák sorra szervezik a csoportokat Európába, főleg Horvátországba és Görögországba, de lehet menni oltásért Németországba is. Az ár 1000 eurónál kezdődik. Ebbe beletartozik a repülő, a szállás és a szernek a beadása. Az ok az, hogy a lakosság jelentős része utazni akar, de ezt csak akkor teheti meg, ha bizonyítja védettségét. Ám erre a Szputnyik nem alkalmas, mert hiába harangozta be annak idején nagy felhajtás mellett Putyin, ma sem kapta meg az engedélyt sem a WHO-tól, sem az európai gyógyszerügyi hatóságtól, mert a gyártó továbbra sem nyújtotta be a teljes dokumentációt, ideértve a felhasználással kapcsolatos orosz adatokat.

A nyugati szerek oroszországi forgalmazásához viszont Moszkva nem járult hozzá. (A Szputnyikot egyébként csak pár állam fogadta be, lásd Magyarországot és San Marinót.) A nyugati oltóanyagok közül az oroszok körében a Johnson&Johnson a legnépszerűbb, mert abból elegendő egyetlen adag is. Szervezett formában ezrek élnek a lehetőséggel, és ehhez jönnek még hozzá azok, akik saját maguk találják meg a lehetőséget az immunitás megszerzésére külhonban.

Hogy a Nyugat hónapok után sem bólintott rá az orosz készítményekre, az csak fokozza az orosz lakosság bizalmatlanságát saját gyógyszerükkel szemben. Idáig csupán 46 % élvez teljes immunitást. Viszont akinek van papírja róla, hogy külföldi szert nyomtak bele, az, ha elvégezteti az antitest vizsgálatot, hat hónapra szóló igazoláshoz juthat. Az országba látogató külföldieknek ugyanakkor PCR-ellenőrzés alá kell vetniük magukat, még akkor is, ha odahaza Szputnyikkal oltották be őket.

Forrás: Népszava.hu 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Csizmás Kond: Hm...a Sinopharmnál is a hatást kellett volna vizsgálni, ugye?! Főleg a 60 éven felülieknél!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Csizmás Kond: Ne beszélj mellé. Nem egy L Simon versről van szó, hanem egy oltóanyagról, amelyet embereknek adnak be, és annak vizsgálatánál nagyon fontos szerepe van a hiteles!!! és tudományos dokumentációnak.
kereső
@Macskaszem: Ja, ezért irtam, hogy 72 óra kellett a szuper labornak az engedélyezéshez- szagmintát talán vettek ennyi idő alatt. A kinai löttynél meg ,még az sem volt.Hány ember halála szárad a lelkükön- toporzék, mint fő-fő virológus és gyógyszerengedélyező.
Csizmás Kond
@kereső: Hány olyan káros esetről tudsz amit az általad említett oltóanyag okozott ?
kereső
@Csizmás Kond: Magyarországon ezek az adatok nem publikosak(még). De Kunetz doktortól tudjuk, hogy a kianaival oltottak kerülnek lélegeztető gépre- ott pedig a halálozási arány 90%-os.Macsek maradj az ajtó mögött- Te csak kibickedni jársz ide.
Csizmás Kond
@kereső: Azt már nagyonrégtől tudom hogy itt nagyonsok magasanképzett szakember, virológus, világhírű politikus írkál nekünk butáknak, de attól gondolom hogy te még elnézed ha leírom szerény véleményemet én is ugye ?
Csizmás Kond
@kereső: és ja...hány esetről is tudsz mert az elfelejtetted megírni...a publikusak nem érdekelnek mert azt mindenki tudja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.