A gyerekek számára engedélyezett Pfizer-vakcina helyett a kiskorúak részére még engedélyeztetés alatt álló Moderna-vakcinákból kapott oltást több kisgyerek egy észak-rajna-vesztfáliai oltóponton. 

Németországban egy oltóponton több gyermeknek véletlenül nem a korosztályuk számára kijelölt, hanem egy még a gyermeke számára engedélyezés alatt álló másik vakcinát adtak be – írta meg a Népszava az MTI nyomán.

Németországban több gyerek olyan vakcinából kapott oltást, amit még számukra nem engedélyeztek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az eset az észak-rajna-vesztfáliai (Nordrhein-Westfalen) Olpe körzet egyik oltóközpontjában történt, ahol több kiskorút az engedélyezett Pfizer helyett véletlenül a még engedélyezés alatt álló Moderna-vakcinával oltottak be. Az érintett gyerekek szüleit azonnal értesítették.

Az oltóközpont orvosigazgatójával folytatott beszélgetés során a szülőket arról tájékoztatták, hogy a Moderna vakcinájának gyermekek számára történő engedélyeztetése még folyamatban van az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA).

Az oltóközpontból való távozáskor a gyermekeknél nem észleltek rendellenességet, mindenestre a szülők kérésére az esetet jelentették a rendőrségnek. Hogy hány gyermek érintett az ügyben, azt nem tudni, létszámot nem közöltek az illetékesek. 

A cikk szerint az oltóközpont felülvizsgálja az összes oltási eljárást, és ha további eseteket tapasztalnak, értesítik a szülőket. A gyermekek a felnőttek adagjának csak egyharmadát kapják a vakcinából.

Forrás: MTI via nepszava.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@KisTehen: te egy ostoba állat vagy, nem foglalkozom veled..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.