Magyarország az elmúlt 25 évben a régió egyik legjobban teljesítő országából a futottak még kategóriájába került, az elmúlt öt-hat évben stagnált a helyezése a régiós rangsorban, miközben az ország mögött lévő Románia jeges leheletét már a tarkóján érezheti.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Egy felettébb véletlen relevancia

egy egyébként bugyuta a téma szempontjából értelmezhetetlen cím, ami komoly valóságtartalommal bír

Nincs abban semmi különös, hogy a mai matyar médiában értelmetlen, idétlen erőlködő címeket adnak, sőt igazából jól kvadrálnak ártunk és qurmányunk potentátjai legtöbb válasza szintjéhez. Nincs ez másképp a derék napi.hu azon cikkével sem, ami arról írt értekezést, hogy „Magyarország az elmúlt 25 évben a régió egyik legjobban teljesítő országából a futottak még kategóriájába került,”. A cikk azzal az elemzéssel foglalkozik, amiben Világbank hosszú távú adatsorai alapján tizenhat térségbeli volt szocialista országgal hasonlították össze a magyar gazdasági teljesítményt 1995 és 2020 között az egy főre eső GDP alapján.
Nos s derék szerkinek sikerült ezt „Románia jeges leheletét érezni Magyarország tarkóján” címmel ellátnia.
Nos ani azt illeti a 24.hu – ők csinálták az elemzést - „Lemaradtunk a régióban, hiába a sikerpropaganda” cikke többek között foglakozik a mindeközben a románok kérdéssel is.
Igencsak feltűnő, hogy semmi sem indokolná ezt a tarkó vs. hideg lehelet dolgot, ahogy az eredeti mondásban szereplő fagyost sem. Azonban jobban belegondolva a mai matyar rögvalóságba azt kell mondjam, hogy ha a fagyos lehet túlzás is, de a hatátontőloa, elsősorban román megszálló migráncs banda kártevései nem igazán tesznek jót az országnak! =))
sgl
Infla HVG Audrey szerint:
" - Pista bátyám, inflációról hallott-e már?
- Hógyne fiam, de mink itt faluhelyen nem igen foglalkozunk ilyesmivel, nem vagyunk tanult emberek.
- Elmagyarázom én magának, hogy megértse. Tegyük fel, van magának 150.000 forint nyugdíja. Ha 5% az infláció, akkor havi 7.500 ft-tal, egész évben 90.000 forinttal kevesebb dologra jut belőle.
- Há hogy jutna kevesebbre, hiszen a teljes 150.000 forintot megkapom én a postástól.
- Másképp mondom akkor. Megvan-e még a pénztrárcájában az a nyolcvanas, amit adtam magának?
- Meg hát fiam, spórolósan tengődünk mink errefelé.
- Na Pista bátyám, a nyolcvanast ajándék gyanánt adtam magának, majd emlékezzen ám rá tavasszal. De most tegyen ahhoz a nyolcvanashoz akkor még egy tizest, és fizesse vissza nekem azt a kilencvenest.
Na ezt az infláció veszi el magától, köszönje Gyurcsánynak.
Érti már? "
sgl
Rezsicsökihez... Szóval hazudni napi 24 órában reggel, délben, este, éjszaka. ...
"Nem kétszerese-háromszorosa, hanem fele-kétharmada
Orbán Viktor, pénteki rádiónyilatkozatában, /2021.11.19/ jellemzõ - és persze javítás nélkül maradt - "nyelvbotlásként" azt állította, hogy "2010 elõtt (...) kétszer-háromszor ennyi volt az áram meg a gáz ára".
...Ezzel szemben a valóság, hogy a KSH éves adatsora alapján 2010 elõtt (a figyelembe vett idõszaktól függõen) a lakosság átlag 63-73 forintot fizetett a gáz köbméteréért, szemben a 2010 óta eltelt évtized 110 forintos átlagával. Vagyis a kormány nem hogy kevesebbet, de a 2002-2010 közötti idõszakhoz képest felével-harmadával több pénzt kér a gázért. Az áram esetén Orbánék felára "csak" tíz százalék.
...A miniszterelnöki tévesztés alapjául bizonyára a kormánypropaganda ama sarokköve szolgált, miszerint 2002 és 2010 között az áramár kétszeresére, a gázé pedig háromszorosára nõtt. (A KSH-adatsor szerint a pontos arány 1,9, illetve 2,9. Igaz, ez idõ alatt az olajárak még nagyobb mértékben nõttek.)
Az áram és a gáz lakossági ára ugyanakkor egyaránt az Orbán-kormány idején, 2012-ben tetõzött. A 2013-2014-es rezsicsökkentés tehát saját árcsúcsukhoz képest 25 százalék.
...Gulyás Gergely állítása, miszerint 2010 óta 20 százalékkal csökkent volna a rezsi, szintén nem valós.
A gáz esetén a különbség 12 százalék, a vízdíj szinte megegyezik, a szemétszállítás és a csatorna pedig tizedével még drágult is. Utóbbi esetében a KSH-adatsor a 2012-es csúcshoz képesti, váltig hangoztatott, 10 százalékos rezsicsökkentést is cáfolja.
nepszava.hu/3138911_az-orf-is-beszallt-az-oltasi-lottoba
A pohos doktorminiszterelnök nem tévesztett hanem hazudott!
Tanulja meg már ez a segghülye ellenzéki média, nevezze nevén a tényeket ne maszírozza szart, ne kerteljen, halandzsázzon!!
Félnek, vagy hülyék??
és a rezsikamu:...
sgl
Egyetlen mutatót kérnék amiben szinte minden állampogár javára előnyösen MO jól, pozitívan, teljesít,az EU élmezőnyéhez tartozunk!! Egyet kérek!
Csak egyet.
2010 óta szinte mindenben az EU aljára, uccsó 2-3 helyére estünk, Románia is beelőzött, Albánia, Balkán melettünk a kanyarban.
Napi 24 órában megy a saját sikerhazudozás, ellenzékre mutogatás.

És az végkép érthetetlen a legfontosabb az országnak a gazdasági teljesítménye mert minden ettől függ, de az ellenzéki politikusok, médiageczik ideologizálnak, keverik a szart, ostobaságokat beszélnek ha a gazdaságról nyilatkoznak,
előjön: hülyék hozzá, nincsenek képben, sőt még dicsérik is ezt a trágyadombot.
Nincs valós kormányzás csak hazug kommunikáció és sodródás!!
2010- től bejött kb 60% EU támogatás, és USD-ben számolva a gdp kb 15%-ot esett!!!
Adósságot százalékban mutatják ki, - röhej nem azt vettünk fel nem azt fizetünk vissza hanem devizát az meg duplájára nőtt és dupla annyi hitelt vettel fel mint a koala a "kudarcos " időben.

1x nem jut eszébe a Parlamentben egyetlen ellenzéki képviselőnek megkérdezni:
és mik voltak a kudarcok akkor?
Na jó: az hogy a fidesz mindent akadályozott szinte ellenzékből kormányoztak, sztrájkoltak, háttérben az önkormányzatok ezerrel vették fel a hiteleket, de a gazdaság érdekes módon 2008-ig szépen fejlődött.
USD-ben kimutatva is, sokkal kevesebb EU támogatással, 2010 után rapszodikus, 2x csökkenés is volt.

cdn.portfolio.hu/articles/images-o/g/d/p/gdp2-492248.png

Mikor kap észbe az ellenzék, hogy a uccsó 75 év legszarabb 10 év gazdasági teljesítményét visszagyűrje a fideszbe??
És a debilek nem ezzel foglalkoznak!
Ki a hülye???
sgl
@sgl: a lényeg:

Nincs valós kormányzás csak hazug kommunikáció és sodródás!!

2010- től bejött kb 60% EU támogatás, és USD-ben számolva a gdp kb 15%-ot esett!!!

Hol a különbözet?

ELLOPTÁK, ELTÉRKÖVEZTÉK, ELÉGETTÉK.
K-2SO
A románok is parasztok, de úgy tűnik a magyarok nagyobb parasztok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.