Január 10-én tárgyalnak egymással amerikai és orosz tisztségviselők az Ukrajna körül kialakult feszültségről. Pozíciója megerősítésére Oroszország nekiállt izmozni, most épp atomháborúval fenyeget. 

Oroszország 2021 májusa óta hozzávetőlegesen százezer katonát vezényelt az ukrán határ közelébe, a nyugati országok pedig attól tartanak, hogy támadásra készül a szomszédja ellen a Krím félsziget 2014-es annektálása nyomán – írja az Index.hu.

Az oroszok atomháborúval fenyegetnek

Fotó: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

A NATO és Oroszország valószínűleg január 12-én egyeztet majd, egy szélesebb regionális találkozóra pedig január 13-án kerül sor. Egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő megjegyezte, hogy a találkozókon Oroszország és a Nyugat is jelezheti a másik tevékenységére vonatkozó aggodalmait. Egyúttal aláhúzta, az Ukrajnára vonatkozó döntésekből nem fogják kihagyni a kijevi vezetést.

A Fehér Ház korábban jelezte: aggódik amiatt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök esetleg Ukrajna lerohanására készül. Egy ilyen akciót gyors és könyörtelen szankciók követnének. Oroszország cáfolta, hogy invázióra készülne Ukrajna ellen. Álláspontja szerint Ukrajna és a NATO egyre szorosabb együttműködése élezte ki a feszültséget. A Kreml a jelenlegi helyzetet az 1962-es kubai rakétaválsághoz hasonlította, amikor a világ az atomháború szélére sodródott.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta: Oroszország el akarja kerülni a konfliktust, de azonnali választ vár az Egyesült Államoktól és szövetségeseitől a biztonsági garanciákra vonatkozó követeléseire.

Forrás: Index.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@csak úgy...: Csakhogy ezzel van az az apró gond, hogy velünk, családunkkal, unokáinkkal egyetemben.
Ha ez csak az oroszokat és az ukránokat vinné, az is baj. Azok között is sok az, akinek ez nem tetszik. De PUTYINban újjáéledt a ""Nagy Orosz Medve"" álma. Egy új Sztálin vagy Brezsnyev reinkarnáció.
De az atomfelhő (ugyebár) nem áll meg a pirosvonalnál. (lásd Csernobil)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@qunta: Kun Béla kint jelentéktelen volt. Sztálin és Berija volt a vezér és a végrehajtó, még Hruscsovot is többször megalázták és hülyét csináltak belőle ivászatok alkalmával, igaz a végén ő meg Beriját nyírta ki! Hasonló volt mint a mai magyar felállás, mindenről a bűnöző és politikai prostituált román cigány dönt és a többinek kuss van! A kilövési engedélyeket is csak ő adja ki, a többi csak végrehajtó!
Gauntlet
@relatív: ki szállta meg a krímet? Kelet ukrajna kié?
K-2SO
Észak-Korea 2.0

Legyen atomháború, geci oroszok, aztán nézzük meg mi lesz utána !!!
A köcsög Putyinból elég volt!
K-2SO
Vonuljunk Oroszország ellen!
Most...
Jövőre!

Jövőre vonuljon Oroszország ellen mindenki !!!
qunta
@K-2SO: én csak téged szeretnélek ott látni.
Sámannus
Annyiból komoly a dolog, hogy a demagógok szerint az emberiség túlszaporodott és a globális felmelegedést csak jelentős létszám csökkentéssel lehet kordában tartani. ezt itt a propin is pengették néhányan.
Minden esetre van néhány tippem, hogy ki mire képes, kinek van félnivalója.
Mondjuk mi csak egy pacnik leszünk a térképen és itatóssal fognak eltüntetni. Más tészta, ha valakik olyan csomagot szállítanak akinek a címzettje karácsonyi lapot vár, de egy ásó van benne, amivel el ássa magát, hogy kimaradjon a bulikából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.