Tízezernél is több ember szervezetébe juthatott be, és legalább négy esetben halálos lefolyású megbetegedést okozott az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) omikron nevű változata Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) keddi adatai szerint.

Tízezernél is több fertőzést okozhatott már az omikron Németországban

Fotó: John MACDOUGALL / AFP

A novemberben elsőként Dél-Afrikában azonosított vírusváltozatot keddig 10 443 németországi mintában mutatták ki.

Ez 45 százalékkal, 3218 esettel több az egy nappal korábbinál.

A fertőzöttek közül 124-en kerültek kórházba. Négyen belehaltak a vírus okozta betegségbe (Covid-19) – áll az RKI kimutatásában, amelyben jelezték, hogy az ünnepek miatt hiányos az adatszolgáltatás, ezért arra számítanak, hogy a helyi – járási, városi – egészségügyi hivatalok számos esetet utólag jelentenek majd.

Hozzátették, hogy a kimutatás együtt tartalmazza a génszekvencia-vizsgálattal megerősített, és az úgynevezett variáns-specifikus PCR-teszt alapján gyanús eseteket.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
na vazze...legalább 4 halálos áldozat...eszem megáll ...sok barom..eddig sem voltunk halhatatlanok...úgy csináltok mintha valami különleges dolog lenne az öreg, beteg emberek halála...és nem kell az ugatás.. a covid-halottak átlag életkora továbbra is 75 év...
Gazella
Aha.. egyik nap +10°C következő nap 0 vagy 1° C ...van rendesen megfázás...
Még valami... amikor manipulálják az időjárást..amioor biológiai vegyszert lőnek a levegőbe.. Teljesen mindegy hogy melyik nagy hatalom teszi, Sokszor össze játszansk egymással.
percsi
@Pálinkás Pál: Sajnos sokkal több az áldozat a "koronavírus" miatt. Orvoshiány miatt Időben nem kapják meg az emberek az eü. ellátást.
Már az SZTK-ba sem jut el a beteg ember, mert nincs rendelés. :(
Clavigo
Kösz jól vagyok...Vazzzze,,,hogy ezek mit össze nem aggódnak Németországért..! :)
Pálinkás Pál
@percsi: tökéletesen igazad van...aki kiejtené előttem a covid..., oltás...járvány...szavakat, lelkiismeret furdalás nélkül tarkón lőném, ha tehetném...
Pálinkás Pál
@KisTehen: az alól a sámlit rúgnám ki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.